Miki Solus – “Talent Show”

Miki Solus se u novom singlu predstavlja kao duhoviti storyteller. Pjesma prati mladog Alena koji se prijavljuje na Talent show kako bi ostvario svoj san i postao poznati pjevač, ali mu na putu do sna stoje strogi članovi žirija.

Spot je sniman u kultnom klubu Močvara, a režirao ga je Anđelo Jurkas, redatelj koji je prošle godine snimio svoj prvijenac „Zbog tebe”. Sam Miki kaže da mu je ovo najdraža pjesma koju je napisao u dosadašnjoj karijeri.

Miki Solus je reper/šansonjer/jazzer koji se pojavio na sceni 2011. godine s demo albumom „Muzika sumnjive kvalitete“, a četiri godine kasnije uslijedio je hvaljeni album „Muzika za djecu i penzionere“. Hitove „Hipster“, „Pun kufer“, Suncobran“ i „Mrtav je Johnny“, prepoznala  je kritika i publika, a pjesma Hipster izabrana je za pjesmu godine u Rolling Stone časopisu.

Prošle godine objavljen je konceptualni EP „Rep na harmonici“ i singl „Lastavice“ u duetu s Lucijom Šerbedžijom, kojim Miki Solus najavljuje izlazak novog albuma za 2017. godinu.

Miki Solus je okupio ekipu vrsnih muzičara koji su ujedno i članovi benda – Tena Rak (klavijature, vokal, shaker; Moskau; ex. Vlasta Popić,Seine), Pavle Bojanić (el.gitara,Moskau),  Andrej Tačigin (bubnjevi) i Frane Visković (bas), dok se Miki izmjenjuje na harmonici, klavijaturama i usnoj harmonici.