Miki Solus u trešnjinom ‘Carevom novom ruhu’

carevo-foto-damil-kalogjera
(Photo: Damil Kalodjera)

U četvrtak, 30. studenog, u 19 h, u zagrebačkom kazalištu Trešnja premijerno igra nova inačica Andersenovog ‘Carevog novog ruha’.

„Carevo novo ruho“ bajka je na kojoj su odrastale generacije. Njezina poruka je univerzalna, a govori nam o važnosti „pravih“ vrijednosti u životu (kao što su ljubav i prijateljstvo) koji su u stalnom sukobu s taštinom i površnošću, onog i ovog vremena. Trešnjin Car modno osviješten, ispeglan i izfriziran, ali morat će naučiti da u životu postoje i važnije stvari.

Predstava je je interaktivna – djeca će s glumcima sudjelovati u tkanju nevidljive niti i raskrinkavanju Careve površnosti, jer za Andersena djeca su nositelji istine i ljepote koja se skriva u svakom čovjeku, ma kako pokvaren bio.

Tekst Hansa Christiana Andersena prilagodila je Ana Tonković Dolenčić, redatelji su Krešimir Dolenčić i Paolo Tišljarić. Uloge tumače Jure Radnić, Tvrtko Jurić, Krunoslav Klabučar, Ivana Bakarić, Luka Bulović, Marija Šegvić, Matija Čigir i Miki Solus koji je i autor glazbe.

Sljedeće izvedbe za građanstvo su 3., 4. i 10. prosinca.