Miljenik Špancirfesta – Manu Chao stigao u Varaždin

manu_chao_la_ventura_spancirfest

Najveća zvijezda i najzvučnije ime ovogodišnjeg Špancirfesta, Manu Chao i njegova La Ventura, stigao je u Varaždin. „Uhvaćen“ je u šetnji varaždinskim ulicama, što je još jedna najava onoga što Varaždince i njihove goste očekuje sutra – njegov sutrašnji koncert na glavnoj pozornici u Starom gradu.

Njegov je nastup nesumnjivo najiščekivaniji dio ovogodišnjeg izdanja festivala. U 19h večer otvaraju Mnogi Drugi, od 20:15 nastupa Postolar Tripper, a u 21:45 na pozornicu izlaze Manu Chao La Ventura. Za obožavatelje je pripremljen i paket koji uključuje prijevoz autobusom ZG-VŽ-ZG i ulaznicu za koncert. Paket se može kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na stranici www.eventim.hr i na službenoj stranici festivala www.spancirfest.com po cijeni od 250 kuna, dok je cijena ulaznice za koncert 175 kuna u pretprodaji, odnosno 190 kuna na dan koncerta.

Prvi vikend Špancirfesta završio je u velikom stilu koncertima Urbana & 4, Repetitora te Pips Chips & Videoclipsa na pozornici Vile Bedeković, odnosno pozornici u Starom gradu. Kraljevsku zonu, jedan od noviteta ove godine, zapalili su Leteći odred i Teška industrija, a posjetitelji su mogli uživati i u brojnim izvedbama ulične umjetnosti ili sudjelovati u nekoj od radionica.

treci_dan_spancirfesta_varazdin

Ni povremena kiša nije omela špancirere u odličnoj zabavi, posebno one koji su nedjeljnu večer odlučili provesti uz jednog od najvećih glazbenika na ovim prostorima – Urbana i njegovu Četvorku, s kojima su uglas pjevali najveće hitove iz dugogodišnje karijere ovog osebujnog umjetnika. Glavna pozornica u Starom gradu, pak, ugostila je mladi beogradski rock bend Repetitor čiji svježi zvuk privlači obožavatelje diljem regije. Kao glavne zvijezde večeri nastupili su momci iz zagrebačkog benda Pips Chips & Videoclips, dobitnici brojnih nagrada i rado viđeni gosti na festivalima i koncertima diljem zemlje i Europe.

Posjetitelje i danas očekuje raznovrstan program – koncerti bendova Krankšvester, Kiša metaka i Brkovi na glavnoj pozornici te, između ostalih umjetničkih izvedbi, i kazališna predstava legendarnog Zijaha Sokolovića Međuigre 0-24 na pozornici Vile Bedeković.

Tijekom trajanja festivala Špancirfest održava se i radionica Mobilne interaktivne instalacije u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Studija dizajna i Turističke zajednice grada Varaždina, u II. osnovnoj školi Varaždin, na adresi A. Cesarca 10. Tako će od ponedjeljka 22. do petka, 26. kolovoza, dio studenata dizajna sudionika radionice i jedan voditelj radionice u suradnji s posjetiteljima dizajnirati i izrađivati pet složenijih mobila većih dimenzija.