Ministry najavio novo studijsko izdanje singlom “Antifa”

Al Jourgensen – Ministry

Ministry, jedan od najutjecajnijih i najznačajnijih industrial metal bandova svih vremena, najavio je novo studijsko izdanje za sljedeću godinu. Njihovo prvo izdanje za Nuclear Blast Records, album “AmeriKKKant”, najavljeno je za 09. ožujak 2018. 

Kao što je vrlo jasno iz naslova, album je nastao kao reakcija na trenutnu političku klimu u SAD-u. Devet novih pjesama producirao je osobno frontmen Al Jourgensen, a uz medijsko priopćenje objavljen je i video spot naslovnog, himničnog singla “Antifa”.

Ministry su osnovani 1981. u Chicagu i u najranijoj fazi djelovali kao new wave synthpop bend čiji je debut “With Sympathy” čak ušao u gornji dom Billboardove ljestvice. No, već s drugim izdanjem, “Twitch”iz 1986., a pogotovo albumom “The Land Of Rape And Honey” Al Jourgensen, osnivač, glavni autor i do danas jedini stalni član, napravio je krucijalan zaokret prema zvuku po kojem je ušao u glazbenu povijest.

Globalni proboj bend je doživio epohalnim albumom “Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs” 1992. koji se, nošen briljantnim singlom “Jesus Built My Hotrod”, smatra najznačajnijim izdanjem industrial glazbe uopće. “Psalm” je prodan u gotovo od 2 milijuna prijmjeraka, bendu osigurao poziciju na Lollapalooza turneji te otvorio put za mainstream uspjeh izvođačima poput Marilyn Mansona I Rammsteina. Tijekom nekoliko desetljeća kroz grupu je prošlo dosta glazbenika, ali jedina konstanta je Al Jourgensen, životopisni frontman i jedna od najlegendarnijih figura alternativne scene 90tih. Nakon 4 godine pauze, Ministry su se ponovo okupili 2012. nakon čega su objavili svoj posljednji studijski album “From Beer To Eternity”. Materijal posvećen preminulom gitaristi Mikeu Scacciju trebao je biti posljednji u karijeri ovih industrial divova, ali trenutna politička i antihumana provokacija bile su dovoljan okidač za novo izdanje.