Mirna se u novom spotu pita “Gdje si sad”

Spotovi su ono u što Mirna i ekipa ulažu mnogo trud i vremena, a rezultat je uvijek predivno ispričana priča o kojoj govori pjesma

„Ovo je osmi singl s mojeg prvog albuma Snovi. Pjesmu sam napisala prije dvije godine, a opisuje stanje nemira i propitivanja koje je posljedica toplo-hladnog ljubavnog odnosa.“, izjavila je Mirna o novom spotu za singl „Gdje si sad“ koji je sniman kod Mirne u kući gdje se ekipa dobro zabavila, a i perje je letjelo na sve strane.

Talentirana kantautorica iz Rijeke je s nestrpljenjem iščekivala izlazak svojeg prvog albuma i 12 autorskih pjesama, a redatelji spota, Mirnini dugogodišnji suradnici Ira & John su zaslužni i za omot albuma:

„Ira i John su odlično popratili priču likovnim oblikovanjem naslovnice i knjižice albuma. Transparentna koprena koju navlačim dio je snoviđenja, izvjesne atmosfere albuma, kao što i sam naslov nagovještava, dok nagost pak sugerira intimu većine mojih pjesama.”

Spotovi su ono u što Mirna i ekipa ulažu mnogo trud i vremena, a rezultat je uvijek predivno ispričana priča o kojoj govori pjesma.

Posljednji spot „Nestvaran“ prepoznala je i struka pa je ušao u natjecateljski program na Danima hrvatskog filma dok je spot „Tvoja laž“ bio nominiran na MTS festivalu 2018. u Beogradu i ušao u top 3 u kategoriji Najbolji alternativni rock spot.

Mirnin prvi nastup s autorskom glazbom bio je u finalu Karlovačko Rock Off festivala, 2017. u Rijeci, u sklopu festivala Hartera. Ljubav prema glazbi počela je još u djetinjstvu, prije svega zahvaljujući njenom ocu, Marinu Škrgatiću, pjevaču, skladatelju i tekstopiscu.

„Često smo skupa pjevali uz klavir ili gitaru, koju me pokušavao naučiti svirati, ali nije mi išlo jer nisam mogla stisnuti žice kako treba. Zbog toga su me roditelji upisali u glazbenu školu za klavir. No, meni ipak program glazbene škole nije bio baš zabavan i nije mi davao dovoljno slobode u izražavanju, pa sam se počela sama igrati harmonijama i melodijama iz glave. Već s devet godina sam počela pisati svoje skladbe, kojih se i danas znam prisjetiti i odsvirati na klaviru, a onda mi najčešće dođe inspiracija za neku novu pjesmu. Roditelji su mi puštali kvalitetnu glazbu poput Beatlesa, Stonesa, Pink Floyda, Zeppelina… Mogu reći da su time prilično utjecali na moj glazbeni ukus.”

Popis pjesama „Snovi“:

 1. Nisi sam
 2. Tvoja laž
 3. Tebe nema tu
 4. Nestvaran
 5. Zašto
 6. Snovi
 7. Nešto bolje
 8. Gdje si sad
 9. Odvedi me
 10. Sami
 11. Mijenja me
 12. Opusti se

 

Aktualni singl „Gdje si sad“ slušajte i na digitalnim servisima.

 

 

Više o Mirni:

Facebook: https://www.facebook.com/mirnaskrgatic/

Instagram: https://www.instagram.com/mirnaskrgatic/