Mixer dijeli 1×2 ulaznice za koncert Monike Cerovčec i Srđana Čaldarovića na Glazbenoj akademiji

Srđan-ČaldarovićU novoj dvorani Blagoje Bersa na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji, u utorak, 1. ožujka u 20 h, glazbene će snage u ciklusu Montocantabile udružiti ugledni hrvatski pijanist i sveučilišni profesor na istoj Akademiji Srđan Čaldarović i mlada sopranistica Monika Cerovčec, poznata kao članica Ansambla Antiphonus i solistica u Zboru HRT-a.

monikaU sinergiji soprana i klavirske pratnje naći će se djela i domaćih i stranih glazbenika, ponajprije majstora produhovljene romantičke pjesme ugođaja, njemačkog skladatelja Roberta Schumanna i njegovih klavirskih kompozicija za solo pjevanje te djela još jednog njemačkog skladatelja, Richarda Straussa, pripadnika kasnog romantizma i početka moderne, a koncert će zaokružiti Sitne pjesme Milutina Polića i izborom skladbi hrvatskog skladatelja židovskog podrijetla Dragana Plamenca.

Program:

M. Polić : Sitne pjesme (August Harambašić)
D. Plamenac: Trois poèmes de Ch. Baudelaire
La Musique
Tristesse de la Lune
La Cloche fêlée
R. Strauss: Ciklus pjesama op. 27
Ruhe, meine Seele! (Karl Henckell)
Cäcilie (Heinrich Hart)
Heimliche Aufforderung (John Henry Mackay)
Morgen (John Henry Mackay)

***
R. Schumann: Liederkreis, op. 39 (Joseph von Eichendorff)
In der Fremde
Intermezzo
Waldesgespräch
Die Stille
Mondnacht
Schöne Fremde
Auf einer Burg
In der Fremde
Wehmut
Zwielicht
Im Walde
Frühlingsnacht

Ulaznice po cijeni od 50 kn (umirovljenici 30, studenti 10) mogu se kupiti na www.ulaznice.hr, kiosku Tiska u Frankopanskoj, Profilu u Bogovićevoj te na blagajni Akademije neposredno prije koncerta 1. ožujka od 19 sati.

Mixer dijeli 1×2 ulaznice. Navedite barem jednog skladatelja čije će skladbe izvoditi Cerovčec i Čaldarović. Odgovore šaljite na nagradnjacha@mixer.hr. Imena dobitnika objavljujemo u ponedjeljak 8.veljače.