Mixer dijeli 2×2 ulaznice za nastup Antiphonusa i Edina Karamazova

karamazov1U utorak, 5. travnja, u foajeu zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt, od 20 h, vokalni Ansambl Antiphonus ugošćuje lutnjista Edina Karamazova.

U sklopu svog ciklusa Triade izvest će program „Na tragu engleskih madrigala – John Dowland – English madrigals ‘n’ folksongs of the British Isles“, a u goste je tom prigodom za poseban glazbeni „touch“ cijeloj priči pozvao vrhunskog glazbenika svjetskog glasa – Edina Karamazova.

„Dubrovačka se Republika diči Sorkočevićima, diplomatima i glazbenicima, a u sličnoj ulozi na albionskom nebu sjaji zvijezda imenom John Dowland. To je skladatelj, lutnjist, pjevač i špijun, koji vas voli, a umije dovesti do suza kao i ganuća ne samo tankoćutne dame… Izbor iz njegovih pet knjiga pjesama, uz daleke i mistične odjeke – stare narodne pjesme britanskih otoka, kao i briljantne engleske manirističke madrigale prema uzoru na Gesualda, priredit će vam – with pleasure – Antiphonus. A tko bi bio najbolji kormilar za plovidbu maglenim vodama Avalona čunom od dugovratne lutnje, nego Edin Karamazov, koji je taj repertoar, prije Zagreba, ipak malo isprobao s Andrasom Schollom i Stingom,“ najavio je predstojeći koncert Tomislav Fačini, umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus Tomislav Fačini.

Cijena ulaznice je 70 kn, za umirovljenike, studente i grupe s popustom 35 kn, a mogu se nabaviti na ulazu u Atrij Muzeja za umjetnost i obrt sat vremena prije početka koncerta.

Mixer dijeli 2×2 ulaznice. Odgovorite točno na pitanje: koje glazbalo svira Edin Karamazov? Odgovore šaljite na nagradnjacha@mixer.hr. Imena dobitnika objavljujemo u ponedjeljak 8.veljače.