Mixer.hr vas nagrađuje! Osvoji knjigu “Vidim te”, hit autorice Clare Mackintosh

Nakon što je Paula Hawkins u romanu Djevojka u vlaku uspjela iskonstruirati vrhunsku kriminalističku priču koja je započela putovanjem u vlaku i pogledom kroz prozor, čini se kako se najbolji trileri rađaju upravo – u našoj svakodnevnici.

Novi psihološki triler Clare Mackintosh (Mozik knjiga) kojem mnogi obećavaju svijetlu budućnost, kao što je bilo i s prethodnim romanom iste autorice, svoju napetost gradi na činjenici da smo u današnjem svijetu izloženi javnosti više no ikada. Tako je moguće da vaše svakodnevno putovanje na posao pomno prati više očiju, da se vrijedno bilježi svaki vaš korak, te da potom sve informacije osvanu na stranicama novina u rubrici Oglasi.

Zastrašujuću ideju autorica je razvila do detalja u svom novom romanu koji se, zanimljivo, kao i prošli, jezivo obraća i samom čitatelju u 2. licu jednine: Vidim te.

Kad Zoe Walker vidi svoju fotografiju na stranici s oglasima jednih londonskih novina, odluči saznati zašto se ona tamo našla. Nema pojašnjenja: samo zrnata slika, internetska adresa Findtheone.com i telefonski broj. Pokazuje ju članovima svoje obitelji, koji su uvjereni da je to tek netko tko nalikuje na Zoe. Ali sutradan se u oglasu pojavljuje fotografija druge žene, a dan poslije opet neke druge.

Zoe će, nakon smrti jedne žene, čija je fotografija na isti način završila u novinama, svoju istragu nastaviti s Kelly Swift, detektivkom suspendiranom zbog javnog fizičkog napada na zlostavljača djece. Pokazuje se da je web stranica findtheone.com ažurirana svakog tjedna s novim podacima o novoj ženi i  detaljima o odjeći koju nosi, točnom vremenu njezinog kretanja, mjestu gdje sjedi u javnom prijevozu i slično. Je li riječ o web stranici koja pomaže da se ljudi bolje upoznaju, ljubavolovcu ili igri bolesnog uma?

U komentaru ovog posta na našoj Facebook stranici napišite svoje ime i prezime, a jednake šanse za sudjelovanje u izvlačenju imate i ukoliko puno ime i prezime, uz naznaku “Vidim te”, pošaljete na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr.

Svi prijavljeni sudjeluju u izvlačenju, a Random.org će odraditi svoje. Dobitnike objavljujemo u nedjelju, 26. studenog u 12h!

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.