Mixtape by Gina (Detour) – Ljubav na prvo slušanje

Početkom 2016. godine, singl “Zaljubila sam se” predstavio je kraj jednog ciklusa i početak nove faze Detour putovanja. Zarazni singl poslužio je bendu kao najbolja glazbena razglednica kojom se predstavila i nova vokalistica grupe Gina Victoria Damjanović, zamjenivši dotadašnju pjevačicu Maju Posavec. Pjesma je poharala domaće top liste dobivši od strane Hrvatske diskografske udruge priznanje za najizvođeniju pjesmu u eteru radijskih postaja, nominaciju za Večernjakovu ružu za glazbenike godine, četiri nominacije za Porin i na kraju dobili dva Porina – za pjesmu godine i najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Detour kao predvodnici domaćeg popa udružiti će sutra snage s jednako uspješnim Pavelom i na pozornici hrvatskog hrama glazbe za Dan zaljubljenih naizmjence izvoditi koloplet svojih najuspješnijih songova. U skladu s prigodom, bit će to The best of večer s posebno odabranim repertoarom, ali i gostujućim glazbenicima.

I dok Detour priprema izlazak svog četvrtog studijskog albuma i pomno planira nove nastupe, kao poseban glazbeni repertoar na Mixer.hr portalu, danas vam Gina Victoria donosi jedan prigodni valentinovski mini “mixtape”.

Uvijek je teško izdvojiti samo par, od toliko genijalnih glazbenih djela ljubavne tematike, pa nemojte ovo uzeti zdravo za gotovo. Ovaj poredak mojih top 5 ljubavnih pjesama ide ekskluzivno za Mixer.hr, ujedno ih izvode i neki od omiljenih mi izvođača, pa svakako preporučujem svima putovanje kroz njihove diskografije“, poručuje Gina.

5. “Resolution” – Matt Corby

Čista, brutalno iskrena priča o strahu i ljubavi. Corby je peti po redu samo zato što je kronološki najnovije otkriće od spomenutih, ali ništa manje vrijedan. Kada ga slušaš, istovremeno se diviš, uživaš, proživljavaš i vjeruješ mu. Genijalan glazbenik s genijalnim pjesmama.

4. “Sunday” – Jarle Bernhoft

Ovo je bila ljubav na prvo slušanje. Sad već starosjedioc u mom playeru, a prva pjesma koju sam čula je upravo “Sunday”. Do boli talentirani multiinstrumentalist i kantautor, s jednostavnošću i iskrenošću te nježno uvodi u svijet i priča o životu i ljubavi i jednoj sjetnoj nedjelji.

3. “Slow dancing in a burning room” – John Mayer

Ova stvar se nalazi na meni najdražem Mayerovom albumu, Continuum. On je inače majstor za ljubavne pjesme, a ovo je jedna od onih koja je “dobacila” van očekivanog dometa i koja je Johna kao umjetnika potvrdila široj publici, nakon što se istima predstavio sa slatkom “Your body is a wonderland” i time na neki kraći period djelovao kao pitkiji i površniji izvođač i autor nego što zapravo jest. Genijalne slike i jaka atmosfera.

2. “A song for you” – Donny Hathaway

Također jedan klasik, bezvremenska stvar koju su izveli mnogi fantastični glazbenici. Moćan tekst, divna harmonizacija i interpretacija kralja soula koja jednostavno u dušu dira.

1. “Nature boy” – Ella Fitzgerald & Joe Pass

Pjesmu je prvi snimio Nat King Cole, od tada je doživjela razna reizdanja mnogih glazbenih velikana poput Sinatre, Bowieja, Tonyja Bennetta, Celine Dion.. Meni je osobno najdraža ova ogoljena, akustična izvedba jedne i jedine Elle Fitzgerald i Joe Passa na gitari. Dokaz veličine i posebnosti ove pjesme je upravo taj da su svi poželjeli imati svoju verziju. A stih Edena Ahbeza – “The greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return” je ultimativna životna istina.