Mixtape by Tonka (Pavel) – Ali ljubavi…

Krajem prošlog ljeta na glazbenu scenu stigla je Tonka, publici već poznata kao Antonia Matković Šerić, pjevačica grupe Pavel, donoseći jedan novi, moderni zvuk alt pop produkcije svojim prvim singlom.

Iako se odlučila na novi korak u karijeri, zaploviti solo vodama, Antonija nije zapostavila bendovske obaveze, dapače. Pavel kao predvodnici domaćeg popa udružiti će 14. veljače snage s Detourom i na pozornici hrvatskog hrama glazbe povodom Dana zaljubljenih publici servirati koloplet svojih najuspješnijih songova.

Kako ova svestrana glazbenica i umjetnica uspijeva pronaći vrijeme za sve u svome životu, tako je u najkraćem mogućem roku doskočila s odgovorom da za Mixer.hr složi jedan prigodni valentinovski mini “mixtape”.

5. “Ljubavna pjesma (Gubec-beg)” – Josipa Lisac i Đani Stipaničev

Predivna topla priča Jane i Đure iz prve hrvatske rock opere, starinski način iskazivanja ljubavi, pitomo i toplo.

4.”Sutra ćemo pričati” – Urban&4

Ali ljubavi… Ta pjesma je toliko životna i realna da se ne možeš ne prepoznati u njoj, nakon nje ti dođe da zagrliš svoju bolju polovicu.

3. “Islands in the stream” – Kenny Rogers i Dolly Parton

Najbolja pjesma ikad, za tulume. Sretna, naivna i svevremenska.

2. “Traveling light”- Tindersticks i Carla Torgerson

Predivan melankoličan tugaljiv duet. Idealan za bivše ljubavi.

1. “Help me make it through the night” – Kriss Kristofferson i Rita Coolidge

To je pjesma koju mi je Aljoša poslao na početku našeg poznanstva, rekavši da bi on da i mi tako pjevamo i snimimo duet. A pjevali su na jednom mikrofonu… 🙂