MJESNI ODBOR – album prvijenac ‘DISCO CUBA’

Puna četiri ljeta su prošla od kada su Gego & Picigin Band i Kopito objavili svoje zadnje studijske albume „Kup! Prodoj!“ i „Teotar akvarelo“. Danas, u ponedjeljak, 18. lipnja, konačno službeno izlazi novi studijski album „otočkog  vala“, nastavak unikatne slane glazbene priče na kojem je ime prve pjesme „Akvarelo“. Riječ je o CD albumu DISCO CUBA sastava MJESNI ODBOR sa Šolte. Zahvaljujući njima i Šolta je od danas upisana na nautičku diskografsku kartu otočkog rocka gdje se pridružila Braču, Hvaru i Visu.

A točno 2 godine, 2 mjeseca i 17 dana strpljive portage, trebalo je diskografskoj agenciji Spona da pronađe novi otočki bend i u diskografskom smislu nastavi otočku sagu. Nakon začetnika Šo!Mazgoona, Gega & Picigin Banda te Kopita, MJESNI ODBOR nova je krijesta i dostojan nastavak autohtonog hrvatskog  „otočkog vala“. Dečki sa Šolte kažu da sviraju otočki rock funk psycho disco reggae, uz malu dozu melankolije i, dakako, tekstove na materinjem jeziku. U dvi riči ili po domaću „divji kupus“. Još se hvale da je svaki član sastava tuknut ili nenormalan na svoj način i zato je njihova glazba vesela, melankolična i dobro „rebumbaje“.

Aquarius Records i Spona nastavljaju dobrosusjedsku otočku suradnju koja je do sada rezultirala sa šest otočkih albuma i ponosno danas objavljuju sedmi: DISCO CUBA. Album je sniman u veljači ove godine za vrijeme velikog, najvećeg snijega od kad MJESNI ODBOR pamti ovaj svijet.

OSOBNA KARTA sastava MJESNI ODBOR:
Porijeklo: o. Šolta
Žanr: otočki rock
Podžanr: Otočki rock funk psyho disco reggae
Skraćeno po domaće: Divji kupus
Godina nastanka: veljača 2009. usrid duge i samotne otočke nevoje (čitaj zime)
Prvobitni razlog okupljanja: bokun vina i ćakule o poljoprivredi, a usput se snimilo i nešto u kućnoj produkciji na mikrofon od 10 KN
Brojno stanje: u početku 2, danas 5

Personal: 
Siniša Garbin (Prle) – vokal, bas gitara
Stipe Jakovčević (Pifara) – klavijature, harmonika
Andrej Burica (Bevanda) – gitara
Luka Domaćina (Bule) – bubanj
Jure Grgantov (Grgo) – truba (jedini kaštelanin među šoltanima)

Glazbeni moto: U nikoga se ne diramo iz gušta sviramo