Mjuzikl Cats u Areni Zagreb rasprodan, dodana još jedna predstava

foto: Alessandro Pinna

Kao što je bilo i za očekivati, mjuzikl Cats je rasprodan. Prva predstava ovog originalnog mjuzikla s West Enda je rasprodana u točno 14 dana. Obzirom da je interes zaista velik, organizatori su u dogovoru s produkcijskom kućom The Really Useful Theatre u vlasništvu A. L Webbera dogovorili još jedan termin 23.ožujka, također u Areni Zagreb.

Temeljen na zbirci Old Possum’s Book of Practical Cats,T.s. Elliota, mjuzikl Cats se vratio na West End u prosincu 2014. godine ponovno ujedinivši stari kreativni tim: redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja I koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera I skladatelja Andrew Lloyd Webbera. Nakon druge sezone u London Palladiumu, produkcija kreće na novu turneju 2017. godine. Nakon Dubaia, gdje nastupaju 7 dana, u Zagreb dolaze u ARENU po prvi put, a prema interesu publike, ovo bi mogao biti THE događaj godine 2017. !

Cats, jedan od najdulje izvođenih mjuzikala na West Endu i Broadwayu, svoju je premijeru imao u New London Theatreu 1981. gdje je igrao rekordnih 21. godinu i skoro 9.000 izvedbi. Produkcija je osvojila Olivier nagradu I Evening Standard nagradu za najbolji mjuzikl. Broadwayska produkcija je 1983. Osvojila čak sedam Tony nagrada I igrala je punih 18. Godina.

Nakon svjetske premijere, mjuzikl Cats je predstavljen u više od 30 zemalja, preveden na više od 10 jezika i pogledalo ga je više od 50 milljuna ljudi diljem svijeta. Obje originalne produkcije, Londonska i Broadwayska su osvojile Grammy nagradu. Nezaobilaznu pjesmu Memory otpjevalo je preko 150 glazbenika, od Barbre Streisand i Johnny Mathisa do Liberacea i Barry Manilowa.