Mnogi Drugi – “Maske”

Nakon singlova „Slonovi“, „Voda“ i „Čudan svijet“, članovi perspektivnog zagrebačkog benda Mnogi Drugi skinuli su “Maske”, četvrti singl kojim najavljuju svoje dugoočekivano debitantsko studijsko izdanje.

Iza benda Mnogi Drugi stoji izuzetno produktivna i uspješna godina koju su otvorili velikim koncertom kao predgrupa Drvoredu u Tvornici, ušli u finale banjalučkog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji, ljeto su obilježile svirke na šibenskom Regiusu i Hoomstocku, a kao pobjednici natječaja zasvirali su i kao predgrupa velikom Manu Chao na Špancirfestu.

Tokom prošle godine predstavili su i prve najavne singlove s nadolazećeg albuma, a “Maske” su najavili kao “zatišje pred buru između ‘Čudnog svijeta’ kao trećeg singla i petog singla kojim planiraju predstaviti dugo sanjani album“. I novi singl to zaista jest. Uz minimalističko video izdanje dečki su poruci pjesme i zanimljivoj lirici djelomično pretpostavili auditivni doživljaj utišavajući time svoje kreativne i izvedbene glazbene mogućnosti, pogotovo izuzetan talent gitarista Ante Jelinčića. A ovoj sedmeročlanoj postavi benda talenta zaista ne nedostaje.

Producentski posao i snimanje odradio je hiperproduktivni Leo Anđelković, dok je za mastering zaslužan Goran Martinac. Vizualno rješenje još je jednom rad talentirane Anite Nadj, a animacije u video spotu realizirao je osobno gitarist Ante Jelinčić.

Uživo ih svakako ne propustite u KSET-u 17.02. na predstavljanju mlade nezavisne izdavačke kuće Juda Records gdje će Mnogi Drugi nastupiti zajedno s Billie Joan, The Yellow Buzz i splitskim eto.