Mnogi Drugi predgrupa Manu Chau na Špancirfestu

mnogi drugi

Manu Chao je odlučio – Mnogi Drugi, jedno od trenutno najpopularnijih imena na festivalskoj sceni, je bend koji će kao predgrupa Manu Chao La Ventura zasvirati na Špancirfestu u utorak, 23.08.2016.

Darovita ekipa benda Mnogi Drugi apsolutni je pobjednik natječaja “Sviraj s Manu Chao”, i kao rezultat zasvirati će kao predgrupa miljeniku domaće publike – Manu Chau i njegovoj La Venturi na ovogodišnjem izdanju Špancirfesta u Varaždinu. Nakon što su u velikoj konkurenciji skupili najviše glasova, zajedno s bendovima Mjesni odbor i Jam Ritaul poslani su na odabir menadžmentu izvođača, a kao rezultat zagrebačka rock skupina Mnogi Drugi izabrana je za predgrupu.

Mnogi Drugi otvorili su 2016. godinu velikim koncertom kao predgrupa Drvoredu u Tvornici i singlom „Slonovi“ te nastavili dobar niz ulaskom u finale banjalučkog Demofesta, najvećeg festivala demo bendova u regiji gdje su našli mjesto među jedanaest najboljih, nastupili na šibenskom Regiusu, a ovaj tjedan možete ih uloviti na Hoomstocku (19. kolovoza). U međuvremenu su najnovijim singlom “Voda” najavili svoj album prvijenac, koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem godine preko Croatia Recordsa.

Mnogi Drugi sviraju akustični alternativni rock, a uz manje izmjene, grupa u ovoj postavi postoji već četiri godine, uz već odrađeni gotovo desetogodišnji glazbeni staž. Stihove piše markantni vokal Martin Mandir, a glazbu uglavnom gitaristi Ante Jelinčić i Martin Zlopaša. Uz njih je tu još i Filip Kovačević na bas gitari, na bubnjevima se pridružuje Mirko Burazer, a potom i Ivan Perković na trubi te Roko Vidaković na trombonu.