Moby ”Destroyed” – novi album i knjiga

moby-mars-festival

Moby objavljuje novi album ”Destroyed” i knjigu fotografija 16. svibnja 2011 za vlastitu izdavačku kuću Little idiot.

”Destroyed” će biti dostupan kao CD, vinil i u digitalnom formatu, a uz CD će biti dostupna i knjiga  sa 128 stranica i 55 fotografija koje je Moby fotografirao diljem svijeta.

U slavljeničkom duhu objave 9.  studijskog albuma, Moby  je  svojim obožavateljima omogućio  ekskluzivni  besplatni  download  ”Be The One” EP-a  na www.moby.com uz koje  ide i trilogija  kratkih filmova koje je sam režirao i koje  također možete pogledati na njegovoj stranici .  EP donosi tri nove pjesme: Be The One, Sevastopol i Victoria Lucas.

Destroyed ”behind the scenes” internacionalna je odiseja koja nam prikazuje onu stranu turneje koja nije izložena javnosti, kao što je vrijeme provedeno u hotelskim sobama, aerodromima, backstage-vima… Album i knjiga fotografija stvarani su istodobno i omogućavaju nam intimni uvid u Mobyjev svijet i njegov kreativni rad.

Pjesme na albumu Destroyed pisane su kasno noću u hotelskim sobama.  Kako sam Moby kaže: ” Kada bih morao opisati ovaj album rekao bih da je to razlomljena elektronska, melodična glazba praznih gradova u 02 ujutro,  kada svi drugi spavaju.  Barem tako meni zvuči.” Rezultat je kolekcija od 15 atmosferičnih pjesama bogatih, ugodnih melodija , koje bude osjećaje anksiozne izolacije ali i ugodne tihe osamljenosti.  .

Destroyed je producirao Moby, miksao Ken Thomas (David Bowie, Queen, Sigur Ros, M83), a sniman je na vintage analognoj opremi, te miksan na Neve mix pultu iz 1972.u Abbey Road-u. Ovaj kohezivan album najbolje je slušati u cijelosti, kasno navečer, kada cijeli grad spava.

Moby se bavi fotografijom jednako dugo kao i glazbom, a tijekom putovanja ne odvaja se od svoje kamere.

Naziv albuma, kao i cover inspiriran je upozorenjem za ”prtljagu bez nadzora koja će biti uništena” na njujorškom La Guardia aerodromu.

Moby objašnjava:

”Jedan od mojih ciljeva je, kroz fotografiju prezentirati normalno kao čudno i čudno kao normalno.”

Svoje fotografije Moby će izložiti na izložbi u Proud galeriji u Camdenu od 18.  Svibnja  do 19.  Lipnja.

Obožavatelji iz Hrvatske i zemalja regije moći će čuti kako Destroyed zvuči uživo odmah po izlasku albuma, točnije 26. Svibnja na Mars festivalu u Ljubljani!