Modern Delusion predgrupa američkog Protomartyra u Tvornici

Protomartyr 1

Zagrebački synthpunk trio Modern Delusion nastupit će prije američkog post punk banda Protomartyr u Tvornici kulture u utorak 19. travnja 2016.

Američki post-punk band Protomartyr uskoro dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u sklopu europske turneje na premijerni nastup. Protomartyr je osnovan 2008. godine u Detroitu, te od tada testira granice između garage rocka i post-punka stvarajući svoj zvuk koji je drugačiji, neočekivan i nebrušen. Njihov zvuk uspoređuju s onim bendova Wire, The Fall, Pere Ubu, dok vokal Joe Caseya neki uspoređuju s onim Iana Curtisa ili Nick Cavea. Najnoviji uradak, album “The Agent Intellect” objavljen je u listopadu prošle godine i najavljen singlom “Why Does It Shake”, a s njega je skinut i “I Forgive You” te aktualni “Dope Cloud”. I ovaj album poput ranijih dobio je odlične recenzije, a kritika hvali njihov mračni i introspektivni pristup, gorke tekstove te smatra da Protomartyr oživljavaju post-punk.

Zvuk benda Modern Delusion možemo opisati kao spoj postpunka i synthpunka s poprilično mračnim i atmosferičnim odmakom u stilu Urinals, Devo, Joy Division, te od novijih Lost Sounds, Reatards, a čuje se i puno utjecaja ex-yu punka, primjerice Mrtvi Kanal i Paraf u kasnijoj postpunk fazi. Riječ je o novom bendu Gorana Lautara uz kojeg vežemo nekoliko važnih garage punk bandova iz bližnje prošlosti koji su obilježili regionalnu tu scenu zadnjih godina, a to su The Babies, Welcomin’ Committee In Flames, Dykemann Family. U kratkih godinu i nešto dana postojanja bend je objavio vinilni single EP (2014.), kazetno izdanje ”Wasteland” (2014.), te vinilni LP ”Days Of Us ” (2015.) za domaći neovisni label Doomtown Records, te francuski label Crapoulet Records. Modern Delusion ima iza sebe već dvije europske turneje, a prepoznao ih je i najpoznatiji te najutjecajniji američki punk magazin Maximum Rocknroll koji je objavio ekskluzivni intervju s bandom. Modern Delusion trenutno promovira spomenuti željno očekivani novi LP ”Days Of Us”, a njihovu kombinaciju garažnog punk rocka podebljanog synthovima možemo vidjeti u Tvornici kulture.

Ulaznice su u pretprodaji po 55 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Aquarius CD shop, Varšavska 1
• Dirty Old Shop, Tratinska 18
• www.entrio.hr