Moonlee Records objavljuje novi album slovenskih alternativnih rockera WEREFOX

werefox-das-lied-der-maschinenSlovenski alternativci iz Prekmurja ponovo ulaze u sam centar muzičkog događanja. Werefox, koji su 2013. godine lansirali prvijenac “I Am Memory”, sad otvaraju novu epizodu u svom stvaralaštvu, gdje pozivaju i sve istraživače melodične, mistične i na momente agresivne muzike.

Werefox svakako nisu početnici na slovenskoj sceni, jer članovi benda iza sebe imaju bogatu muzičku povijest i brojna iskustva. Pjevačica Melanija Fabčič – Melée i gitarista Sašo Benko – Bekko su već zajedno svirali u bandu Psycho-Path. Bekko je sa svojimi prepoznatljivim rifovima oduševljao i u Manul, solo projektu Bekko i u live bandu Kleemara. Veza je logična i za bubnjara Davida Halba i basista Manuela Hahna, koji su svirali zajedno u Sphericube i u live bandu Kleemara, a David je svirao bubnjeve i u Lollobrigidi. Kritičko dobro prihvaćeni prvijenac je Werefox postavio na postolje markantnijih protagonista slovenske alternativne scene, kod čega su pomogli i stilsko dovršeni videospotovi za pjesme March Of The Finest i The Redneck Genius Story.

Rock mašinerija Werefox, koja je za drugi album “Das Lied der Maschinen” združila snage sa slovenskim izdavačem Moonlee Records, odgovara na učestalo pitanje iz znanstvene fantastike – mogu li strojevi razviti emocije? Odgovor je jasan: “da”. Album počinje energično, a iznenađuje sa svakom slijedećom pjesmom koja nas vodi u neki drugi svijet. Bogati aranžmani, dinamika i glazbena raznovrstnost vuku paralele sa Queens of the Stone Age, The Dead Weather i Bosnian Rainbows. “Das Lied der Maschinen” sa pažljivo strukturiranim redosljedom pjesama slušateljima konstantno šalje različite emotivne impulze. Prljavi sonični gitarski rifovi surađuju sa himničnom melodikom i na momente vode pop melodije na nestašno putovanje u hrđavom stroju po beskonačnoj pustinji. Nakon 39 minuta se ova mašina autodestruktivno odrine preko litice i tako zaokruži priču o buđenju strojeva iz dugog spavanja.

Pjesma mašina ili “Das Lied der Maschinen” snimljena je u augustu 2015. u Hiši Layer u Kranju. Za produkciju, miks i mastering pobrinuo se je Hannes Jaeckl, koji je bio zaslužan i za produkciju prva četiri albuma grupe Psycho-Path. Na albumu gostuju Mojca Krevel (Niowt), koja je gostovala kao vokal na dvije pjesme, Dominik Bagola koji je odsvirao klavijature i glockenspiel, dok je producent Hannes Jaeckl dodao svoj pečat na gitari i klavijaturama. Album izlazi 4. 2. 2016. na Moonlee Records u digipack CD formatu i kao besplatan download.