MORRISSEY: The Very Best Of

PrintSteven Patrick Morrissey, jedan od najcjenjenijih britanskih glazbenika i pjesnika, koji je slavu stekao kao frontmen kultnih Smithsa, a kasnije i vrlo uspješnom samostalnom karijerom,  jučer je proslavio svoj 52. rođendan. Možda i tim povodom, ovih je dana, u suradnji sa samim umjetnikom, u cijelom svijetu objavljena njegova nova ‘Very Best Of’ kompilacija na kojoj se nalazi 18 pjesama iz prvog dijela solo karijere.

Ova kolekcija, uz koju dolazi i bonus DVD između ostalog donosi uspješne solo singlove ‘Suedehead’, ‘Every Day Is Like Sunday’, ‘The Last Of The Famous International Playboys’, ‘The More You Ignore Me, the Closer I Get’ i ‘Interesting Drug’, kao i znane Morrisseyeve favorite poput  ‘Glamorous Glue’, ‘Break Up the Family’ ili ‘November Spawned A Monster’. Uz spomenute pjesme tu je i nekoliko rijetkih ili neobjavljenih snimaka, kao što su’Tomorrow’ i ‘My Love Life’ u verzijama napravljenima samo za američko glazbeno tržište, zatim vrhunska izvedba klasika ‘Moonriver’ u produženoj gotovo desetominutnoj verziji, te ranije neobjavljena solo verzija pjesme ‘Interlude’, originalno izvedene u duetu sa Siouxsie Sioux.

Bonus DVD donosi 11 video spotova i snimaka, od kojih su tri ‘Boxers’, ‘The More You Ignore Me…’ i ‘Sunny’ ranije na bila dostupna na DVD-u samo u Americi, a tu je i rijetko viđena snimka Morrisseyevog live nastupa u showu Jonathana Rossa u izvedbi pjesme ‘I’ve Changed My Plea To Gulity’ iz 1990. godine.

Birajući fotografije za omot albuma Morrissey je odabrao selekciju rijetko ili nikada viđenih snimaka, koje ovom izdanju daju dodatnu ekskluzivnost.

Ovu nezaobilaznu kompilaciju možete potražiti na CD-u (sa bonus DVD-om), kao i na LP-u.

Popis pjesama:

1. The Last Of The Famous International Playboys
2. You’re Gonna Need Someone On Your Side
3. The More You Ignore Me, The Closer I Get
4. Glamorous Glue
5. Girl Least Likely To
6. Suedehead
7. Tomorrow (US remix radio edit)
8. Boxers
9. My Love Life (US mix)
10. Break Up The Family
11. I’ve Changed My Plea To Guilty
12. Such A Little Thing Makes Such A Big Difference
13. Ouija Board, Ouija Board
14. Interesting Drug
15. November Spawned A Monster
16. Everyday Is Like Sunday
17. Interlude (Morrissey solo version)*
18. Moonriver (extended. 9:39 version)

*ranije neobjavljeno

Bonus DVD:

The Last Of The Famous International Playboys
The More You Ignore Me, The Closer I Get
Glamorous Glue
Suedehead
Tomorrow Boxers
My Love Life
I’ve Changed My Plea To Guilty (live, Jonathan Ross Show, Dec. 1990)*
Interesting Drug
November Spawned A Monster
Everyday Is Like Sunday
Sunny

*ranije nedostupno na DVD-u