MOSKVA – Objavljen novi album “Lovesexdistortion”

moskva-coverMoskva, riječki alternativni bend koji čine Vladimir Tomić, Tamara Dorčić, Kruno Kukuljan i Ivan Ujević, a koji je singlom “Svijet je naš” obilježio prošlo ljeto, objavio je novi album “Lovesexdistortion”. Na albumu se nalazi devet pjesama, a glazba i tekst za većinu njih nastali su u radionici frontmena benda Vladimira Tomića. Producent albuma je Matej Zec.

Album su najavili singlovi Dr. Acid te već spomenuti singl “Svijet je naš”, otpjevan u suradnji s frontmenom Vatre, Ivanom Dečakom.

“Svijet je naš” stvarno još uvijek sjajno prolazi, što nas veseli, a “Dr. Acid” i dalje napreduje sigurnim korakom. Sve pjesme će svoj identitet učvrstiti tek živom svirkom pred publikom, tu je njihovo pravo uzbuđenje! Kad odvrtim film unazad, svaka suradnja mi je draga i bitna, uvijek poučno i dragocjeno iskustvo, ali svakako mi je najdraža bila s Ivanom, kojeg cijenim kao autora i frontmena. Osim što je uvijek super društvo, otpjevao je odlične vokale na pjesmi “Svijet je naš” te je, svakako, i svojom prisutnošću utjecao da pjesma odskoči ovoliko daleko”, rekao je Vladimir Tomić.

Osim zanimljivog glazbenog izričaja, Moskva je uspostavila i neobičnu praksu u hrvatskoj diskografiji – svaki singl prati novi izgled omota. Tomić objašnjava kako je do toga došlo.

„Još u jesen 2013. godine dobio sam mail s nepoznate adrese u kojoj je pošiljatelj napisao kako mu se sviđa naš prvi album i spotovi te izrazio želju da nam radi omot za sljedeći singl jer, citiram ‘šteta sto se to ne radi više, to je zaboravljena umjetnost’. Suhoparnu, ali iskrenu poruku slijedio je potpis – Dr. Acid. Zahvalio sam na lijepim riječima i ideji za suradnju te natuknuo kako se novi singl zove “Prašina”, onako, iz zabave, stisnuo ‘send’ i zaboravio na kratku korespondenciju. Nakon nekoliko dana, na moje iznenađenje, dočekala me njegova nova poruka bez teksta, unutra je bila samo jedna slika. Otvorio sam e-mail i oduševio se mračnim omotom koji je savršeno odgovarao atmosferi pjesme. Odlučio je zadržati svoj pravi identitet za sebe, a s tako genijalnim pseudonimom, tko ne bi! U njegovu čast nastala je uskoro i pjesma istog imena, naravno, praćena spotom i Dr. Acidovim, opet točno-u-sridu-pogođenim omotom. Zadnje što smo se čuli rekao je da ima pripremljena vizualna rješenja za dvije pjesme koje, po njemu, moraju biti singlovi. Očekujem radove ovih dana!”

Za omot albuma “Lovesexdistortion” zaslužan je, pak, Lunar – jedan od najpoznatijih hrvatskih street artista.

“Lunara i mene prije petnaestak je godina spojio entuzijazam i ljubav prema graffitima. Od tad, često surađujemo na mnogim graffiti festivalima i crtanjima murala širom regije. Osim što je jedan od pionira graffiti arta u Hrvatskoj, moj respekt uživa i zbog jedinstvenog i inovativnog pristupa u svom radu, ali i uspješnošću da ovaj vid subkulturne umjetnosti odmakne iz negativnog konteksta s kojima se dan danas, ipak sve manje, suočava cijeli pokret. Upravo u jednom od čestih druženja pokazao mi je rad koji sam isti trenutak poželio za ovitak albuma, na moju sreću, nisam ga trebao dvaput pitati,” objašnjava Tomić.

Album možete poslušati na Deezeru, a uživo će biti predstavljen na više promotivnih koncerata u proljeće i ljeto.

Bend zasad najavljuje četri nastupa, a uskoro će biti poznati datumi i ostalih koncerata.

  • Karlovac / 9. ožujka / KAbina Karlovac, Mala scena Hrvatskog doma
  • Rijeka / 12. ožujka / Palach
  • Zagreb / 19. ožujka / Tvornica kulture, Mali pogon
  • Knin / 16. svibnja / A3

Osim koncerata, Moskva najavljuje i novi spot za pjesmu “Zlatni dječak” koja otvara album, a koji će, kao i prethodni videospotovi, biti djelo riječke redateljice Kristine Barišić.