Mr.Lee & IvaneSky predstavili “Alisu”

Prošli tjedan najavljena je suradnja ZKM-a i Mr.Lee & IvaneSky na jednoj drugačijoj i originalnoj priči o Alisi, priči koja osvaja djecu diljem svijeta već više od 150 godina. 

Glazbenici Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle kao Mr.Lee & IvaneSky potpisuju glazbu u predstavi i odlično su se uklopili u nadrealizam „Alise u zemlji čudesa“ jer se, kako priznaje Ivanka, često osjeća kao Alisa u surovom realitetu društva 21. stoljeća koje je bazično orijentirano na profit i materijalizam. Redateljica predstave Renata Carola Gatica je ovo ljeto pozvala dvoje vrhunskih umjetnika da rade zajedno s njom na predstavi stvarajući glazbeno nove „Alisine svjetove“.

Pjesma koju su izdvojili kao singl iz predstave zove se također „Alisa“, a dodatna zanimljivost jest kako je u toj pjesmi gitaru odsvirao velikan hrvatske pop glazbe Massimo Savić.

Sama pjesma govori o potrebi prihvaćanja raznih svjetova koje nosimo u sebi, svijetlih i mračnih strana naše duše, djeteta i odrasle osobe, naglašava toleranciju i razumijevanje svih dijelova nas samih. Poruka pjesme je kako trebamo zadržati dijete u sebi kako bismo se istinski mogli radovati životu i živjeti ga u punini. Mr.Lee&IvaneSky zajedno su radili u svim etapama izrade glazbenog soundtracka za ovu predstavu. Gosti na pjesmi „Alisa“ su Boris Popov na udaraljkama, Matej Zec kao prateći vokal i druga gitara, glazbeni producent je Iztok Turk.