Mr. Lee & IvaneSky s kćeri Evom snimili spot “na daljinu”

Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević s kćeri Evom tijekom karantene snimili su spot '"na daljinu", bez fizičkog prisustva redatelja koji je na snimanju bio putem Skypea

Foto: promo

Iz tvornice progresivnog art zvuka Damira Martinovića Mrleta i Ivanke Mazurkijević i njihovog zajedničkog multimedijalnog projekta Mr. Lee & IvaneSky stiže ‘Seagull’. 

Nastao je unutar projekta ‘Zvučni karburator’ na Silbi, kao rezultat tišine nasuprot frekvenciji ‘Sailora’, koji se sastoji od snimljenih zvukova grada Rijeke, a sada je dobio i video spot u režiji Romana Grozića – nastao je tijekom karantene, a po prvi put spot su snimali bez fizičkog prisustva redatelja, koji je na snimanju bio prisutan samo putem Skypea iz Samobora, a Ivanka i Mrle iz Velike Gorice.  

“Bezuspješno smo po cijeloj kući tražili zelenu tkaninu, plahte, a na kraju smo shvatili da su zidovi u kupaoni zelene boje koje smo na kraju koristili kao chroma key – sjeli smo na wc školjku i počeli snimanje. Cijelo vrijeme snimanja Romano je režirao preko drugog mobitela u Samoboru, na kojem smo bili povezani preko Skypea. Nakon snimanja poslali smo mu materijale koje je on dodatno s montažerom Davorom Klarićem montirao’’, ispričao je Mrle o snimanju, čiji su proces zabilježili i u Making of videu – zavirite behind the scenes:

Estetika spota predstavlja vizualne asocijacije koje se prelijevaju u forme čija simbolika je sloboda i otvorenost novim iskustvima, a u spotu je, poput prave glumice glavnu ulogu zauzela kći Ivanke i Mrletaosmogodišnja Eva.

“Iako je cijela ova priča s virusom strašna i nadnaravna, iz njezine tišine u jednom kutu sobe nastao je spot. Mi smo jako zadovoljni jer ustvari nigdje nije vidljivo da je to rad koji je nastao u teškim okolnostima, a Romano Grozić je cijeli projekt digao na visoku estetsku razinu, o kakvoj smo do sad mogli samo sanjati.  Ovo je spot za nagrade, koje će, nadamo se i osvojiti”poručuje Ivanka Mazurkijević i poziva vas da im se 17.7. pridružite u Rijeci ispred Exportdrva kada će projekt biti prezentiran i uživo. 

Sastavni dio cjelokupnog projekta ‘Sailor’ je i zvučni karburator, jedinstveni projekt Damira Martinovića  i Ivanke Mazurkijević, nastao uz pomoć suradnika Vanje Travaša, Andreja Škedela, Zdravka Lenca, i Ariane Sušekoji uz pomoć zvuka vode stvara skulpture od soli, a u kojem glazba obavija središnju misiju – materijaliziranje zvuka grada.

Projekt je započeo snimanjem zvuka grada s Trsatske gradine pri čemu su snimljeni i obrađeni zvukovi korišteni su za kontrolu disperzije, pri čemu nastaje “živa skulptura” od soli – instalacija koja raste i tvori novi prostor pod utjecajem zvuka.

Uz prezentaciju izvedbenog projekta ‘’zvučni karburator’’ te dvije pjesme s albuma ‘Sailor’, među kojima će biti predstavljen i ‘Seagull’,  17.7. u Rijeci ispred Exportdrva Mr.Lee& IvaneSky na video wallu će predstaviti izvedbeni projekt koji je radio arhitektonski dvojac MR2 – Miroslav Rajić i Jurica Račić, nakon čega slijedi trosatni koncert Leta 3.

Svojom prozračnošću, harmonikom i ritmikom ‘Seagull’ otvara album ‘Sailor’, kojim MrLee & IvaneSky i dalje nastavljaju pomicati granice multimedijalne umjetnosti.

***
Moglo bi vas zanimati: 

INTERVIEW | Ivanka i Mrle (Let 3): “Iskoristili smo predobru ekipu za našu priču o frenkvenciji života”