My Baby – novi najdraži glazbeni obred

my-baby-mixer-hr-ela-2

Piše: Žaklina Begić

Od ovogodišnjeg INmusic festivala, kada sam uslijed debakla otkazivanja headlinera i tektonskog poremećaja u satnici u sveopćoj pomutnji i bezglavom bauljanju jarunskom livadom bila osuđena samo na svoj sluh i zdravorazumsko zapažanje, za mene, do tada nepoznat bend My baby, „zacoprao“ me i uvukao u svoje snažno i čarobno energetsko polje. Njihov nastup tada je pružio široki spektar osebujnog glazbenog talenta, pregršt pozitivne energije i dobrih vibracija.

my-baby-mixer-hr-ela-8

Oduševila me spoznaja da ću nanovo moći proživjeti njihov „glazbeni obred“ i predstavljane njihova dva albuma, „Loves Voodoo“i „Shamanaid“, samo ovog puta u klubskoj atmosferi. Istini za volju, nedjelja mi i nije najbolji drug kad su koncertne manifestacije u pitanju, no poučena njihovim prethodnim nastupom, ne dozvolih mjesta prevelikom razmišljanju.

my-baby-mixer-hr-3Nizozemsko-novozelandska kombinacija My Baby djeluje kao proširena obitelj. Brat i sestra Joost i Cato van Dyck, uz pridošlicu Daniela ”DaFreez” Johnstona ugodna su fuzija bluesa, funka i rocka s primjesama folk elemenata.

Na pozornici ovaj trojac zvuči i izgleda zarazno dobro i energično dok sa svakom novom pjesmom prostiru širok spektar glazbenog talenta izmjenjujući instrumente. Gitarističke blues solaže zaštitni su znak ovog benda dok intenzivni plesni ritmovi ne dozvoljavaju plesni predah.

Od trenutka kada su kročili na pozornicu dogodila se ludo energična simbioza ovih multi-talentiranih umjetnika i zagrebačke publike koja je, pozivajući ih na dva bisa, izgubila pojam o vremenu.

Hitovi: „Uprising“, „Remedy“, „Marching“, „Mary Morgan“ tutnja Tvornicom kulture, a pogled na dobno prošaranu publiku (što mi je bilo dodatno oduševljenje) u gotovo deliričnom plesnom stanju bila je dovoljna pobjeda. Laganica „The Doors Of Your Mind“ je u pravom trenutku uljuljala publiku i pružila kratku stanku između setova glazbeno-plesnih akrobacija. Divan hommage velikanu Bobu Dylanu obradom njegove pjesme „Masters Of War“ svakako je bio znakovit i upečatljiv trenutak koncerta.

my-baby-mixer-hr-4

Sudeći prema reakcijama publike za vrijeme i nakon jučerašnjeg koncerta grupe My Baby, ovaj trojac ćemo zasigurno gledati opet. U svakom slučaju, rado ću potpisati još koju nedjelju nalik jučerašnjoj.

my-baby-mixer-hr-6