Nagrada Status – objavljen glazbeni program nastupajućih instrumentalista

Hrvatska glazbena unija od 1997. godine dodjeljuje Nagradu Status najboljim  instrumentalistima u protekloj godini. Ove godine organizira se 21. dodjela Nagrade Status, a nagrade će biti uručene glazbenicima koji su svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj, diskografskoj i koncertnoj 2016. godini. Nagrade će se dodijeliti 09. svibnja u riječkom Pogonu kulture u 20h.

Prema Pravilniku bilo je potrebno prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, a nominirane i pobjednike odabiru komisije sastavljene od poznatih i priznatih hrvatskih producenata i glazbenika.

Ova prestižna nagrada dodjeljuje se u ukupno 16 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku. Istaknimo samo neke od prijašnjih dobitnika, redom vrhunske glazbenike: Boško Petrović, Miljenko Prohaska, Matija Dedić, Elvis Stanić, Saša Nestorović, Hrvoje Rupčić, Boris Leiner, Vedran Božić ,Igor Geržina, Marko Ramljak, Nedeljko Ivković-Kilmister, Davor Križić, Henry Radanović, Stjepan Hauser, Joseph-Joe Kaplowitz i mnogi drugi koji predstavljaju ono najbolje s čime se hrvatska glazbena scena može pohvaliti.

Na samoj dodjeli sve prisutne očekuje zanimljiv umjetnički program koji uključuje nastupe brojnih poznatih glazbenika te prezentera u pojedinim kategorijama dodjele nagrade. Kao i ranijih godina, domaćini, članovi HGU Podružnice 3 Rijeka, priredili su glazbene minute iznenađenja.

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i HUZIP-a.