Nagrađivani country glazbenik Peewee Moore vraća se u Zagreb

Početak proljeća idealan je trenutak za treći nastup nagrađivanog outlaw country tekstopisca i pjevača Peewee Moorea u Zagrebu. Nakon SAD-a i Kanade, Peewee Moore kreće na četvrtu europsku turneju u travnju i svibnju, u sklopu koje će 04. travnja održati koncert u Vintage Industrial Baru.

Rođen i odrastao u Georgiji u gradu Fort Oglethorpe na samoj granici sa državom Tennessee, Peewee je svoje djetinjstvo i prve koncerte održao upravo na ulicama grada  Chattanooga.

Zahvaljujući talentu te zabavnim i intersantnim nastupima Peewee je imao sreću dijeliti pozornice sa mnogim raznim herojima outlaw, country, americana i rockabilly scene kao što su Kris Kristofferson, Billy Joe Shaver, David Allen Coe, Ralph Stanley, Dwight Yoakam, Charlie Daniels, Dicky Betts, Cowboy Jack Clement, Steve Earle, Red Simpson, Shooter Jennings, Junior Brown, Chris Knight, Todd Snyder, Wanda Jackson, The Blasters, Southern Culture On The Skids i mnogim drugima.

Do početka 2001. godine Peewee je svirao i pjevao uz bok Rogera Alan Wadea, šest godina kasnije osnovao je svoj kvartet i projekt The Tennessee Rounders s koji je pokupio brojne glazbene nagrade kritike i publike, a onda je odlučio fokus staviti na solo karijeru. Prvi album je objavio 2009. pod imenom “The Leaving Side Of Gone”, drugi je uslijedio 2012. pod imenom “Making Sure The Story’s Being Told”, a posljednje izdanje, treći album “American Outlaw”, objavio je 2016.

Karte po cijeni od 45kn mogu se pronaći u pretprodaji u VIB-u (Savska 160) & Dirty Old Shopu (Tratinska 18), dok će na dan koncerta karte biti moguće kupiti na vratima kluba po cijeni od 55kn.