Nagrađivani country outlaw glazbenik Cecil Allen Moore vraća se u Zagreb

Cecil je u Vintage Industrialu nastupio već dva puta i uvijek mu je drago vratiti se

Cecil Allen Moore / Fotografija: Facebook @CecilAllenMoore

Rezervirajte četvrtak 30. travnja za povratak nagrađivanog outlaw country tekstopisca i pjevača Cecila Allena Moorea u Vintage Industrial. 

Rođen u Chattanoogi TN, Cecil Allen Moore započinje svoje glazbeno putovanje u ranim devedesetim kao solo izvođač.

1999 Cecil kreće na turneju sa ikonom country glazbe Steve Earleom tijekom koje upoznaje i Roger Alan Wade-a za kojeg je sljedeće dvije godine na turneji svirao solo gitaru. 2001. Cecil osniva band “The Tennessee Rounders” s kojim izdaje snima i objavljuje dva albuma te su nastupali sve do 2007. Kada je band raspušten.

Velik broj fanova zna ga pod imenom Peewee Moore koje je, kako sam navodi – zbog Facebooka bio primoran na promjenu imena u Cecil Allen Moore. Bojao se kako će se ta drastična promjena odraziti i na njegovu glazbu, no zahvaljujući sjajnoj podrški tadašnjih fanova koji su putem svojih kanala širili obavijest o promjeni imena, broj slušatelja mnogostruko se povećao.

2008. godine snima prvi samostalni album “The Leaving Side Of Gone” i kreće na prvu samostalnu turneju po americi promovirajući isti album za koji je aranžmane i tekstove napisao sam također je sudjelovao u produkciji bok uz bok sa Jeffom Coppageom koji je radio kao producent sa legendama kao što su: Hank Jr, Conway Twitty, Alan Jackson, Wynona Judd… Album je snimljen u jednom sessionu od dvanaest sati.

Kao što je većina legendi outlaw pokreta učinila u sedamdestima prošlog stoljeća  i Cecil okušava svoju sreću u Austinu, u koji se seli 2010. i započinje snimanje svog drugog albuma pod nazivom “Making Sure The Story’s Being Told”,u Austin je ostao sve do  2013. kada se vraća nazad u državu Tennessee i smješta se južno od Nashvillea.

Cecil 2015. kreće  na svoju prvu europsku turneju u sklopu koje je svirao i u Hrvatskoj, a vratio nam se i godinu kasnije u Vintage Industrial u kojem će nastupati i ove godine 30. travnja.

Ulaznice za koncert u Vintageu iznose 60 kn u pretprodaji, odnosno 80 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava: www.entrio.hr/event/the-strange-7689