Nagradnjacha: Noć old school hip-hopa uz Stoku i ekipu 90-ih

Stoka, foto: Marijan Jurčević

Svega nekoliko dana ostalo je do velikog koncerta kojim će Marin Ivanović Stoka proslaviti 20 godina karijere. U Tvornici kulture 2. ožujka pridružit će mu se i hip hop kolege s kojima je proživio svoje glazbene početke i koji su mu obilježili bogato stvaralaštvo.

Takozvani 100le show, kako ga je prigodno nazvao, okupit će vrsnu old school hip hop ekipu 90-ih. Na pozornici će mu se pridružiti: Nered, s kojim je godinama djelovao unutar dvojca Nered & Stoka, Target i General Woo iz povratničkog mega dua Tram 11, Bizzo i Baby Dooks, poznatiji i kao Bolesna braća, pionir hrvatskog hip hopa u devedesetima Renman, bosanski majstor flowa Edo Maajka te beogradska unikatna rap pojava Smoke Mardeljano. Kao predgrupa će nastupiti kolektiv KRAST, uigrana sedmeročlana oštra rap postava. Popis imena popunjavaju još i Stupni, DJ Makro Polo, a pojavit će se i pokoji gost iznenađenja.

„Bila mi je želja okupiti sve aktere hrvatskog hip hopa koji su započeli devedesetih godina. Cijelu tu generaciju samo za vas – tri sata programa 2.3. u Tvornici, noć hrvatskog hip hopa. Pozivam sve da dođu u što većem broju i da se zabave uz hrvatski rap kao nikada dosad.“ – izjavio je Stoka uoči koncerta.

Mixer.hr za tebe ima 2×2 upada za fantastičnu retrospektivnu večer hrvatskog repa ’90-ih u organizaciji ekipe iz Dostave zvuka!

Puno ime i prezime, uz naznaku “100LE”, pošalji na naš
e-mail: nagradnjacha@mixer.hr
, a Random.org će odraditi svoje.
Dobitnike objavljujemo u srijedu, 28. veljače u 15h! 

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Nedavni povratak na scenu obilježili su mu zaredani nastupi diljem Hrvatske, pa i šire, a uzletu karijere svakako je doprinijela i kazališna predstava „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“. Monodrama u režiji Marija Kovača prikazuje iskrenu Stokinu životnu priču od prvog zaljubljivanja u rap, preko dugogodišnje teške borbe s ovisnošću sve do konačnog spasa i okretanja nove stranice u životu. Nakon fantastične premijere koja je odjeknula u medijima i oduševila publiku, najavljene su i izvedbe tijekom ožujka na Sceni Vidra.

Posljednje studijsko izdanje, album „Stara škola kreka – iz tame u svjetlo“, moći će se kupiti na samom koncertu, a u ponudi će biti i specijalna akcija – majica i CD u paketu za 100 kn.

Ulaznice za koncert u pretprodaji su po cijeni od 50 kn, dok će na dan koncerta na ulazu trebati izdvojiti 65 kn.

Prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop (Tratinska 18)  
  • Entrio sustav (online i prodajna mjesta)