Nagradnjacha: Pripremite plesne cipelice za Parov Stelar u Domu sportova

U iščekivanju objave albuma ”The Burning Spider”, najavljenog za 21. travanj, iz tabora austrijskog glazbenika i izdavačke kuće Etage Noir objavljeni su prvi singlovi – naslovni ”The Burning Spider (feat. Lightnin Hopkins)”, ”Step Two (feat. Lilja Bloom)” te ”Mama Talking”, zahvaljujući kojima smo zavirili u novi glazbeni svijet Parov Stelara.

Što još krije na novom albumu i kako danas zvuče njegove najveće uspješnice, Parov Stelar će Zagrebu otkriti 7. travnja 2016. u Domu Sportova, te je prošli tjedan predstavio zagrebačko-bečki bend Roppongi Red kao predgrupu koja će otvoriti ovaj rasplesani spektakl.

Nadamo se da ste pripremili plesne cipelice jer Dallas Records i Mixer.hr danas za vas imjau 2×2 ulaznice za koncert Parov Stelar!

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, lajkajte našu Facebook stranicu (ukoliko već niste) i svoje puno ime i prezime, uz naznaku STELAR, pošaljite na nagradnjacha@mixer.hr do četvrtka, 6. travnja. Nasumično odabrani natjecatelji osvajaju po dvije ulaznice. Dobitnici će o svojim nagradama biti obaviješteni po izvlačenju.

Imena dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

”Za mene je ovo jedan od mojih najznačajnijih albuma jer njime htio napraviti promjenu u dosadašnjem radu. Nije jednostavno napraviti promjenu, a pritom ne izgubiti svoj prepoznatljivi rukopis, no ipak, treba se dogoditi neki razvoj. Trebale su mi dvije godine za promisliti u kojem ću smjeru ići, koje ideje koristiti, a da se pritom ne ponavljam. Čuo sam tu jednu sjajnu blues stvar Lightnin’ Hopkinsa i samo sam počeo samplirati u mnogo smjerova. Odjednom sam se našao in the flow. Ovaj je album aposlutno luda mješavina svih mogućih žanrova kojima sam vratio natrag svoju slobodu. Broken beat, acid jazz obilježili su moje početno stvaranje i više se nisam mogao povezati s time. Malo su mi čak i dosadili. Bio sam na toj sceni i mislim da je važno napraviti odmak od poznatog i pronaći nešto novo jer bih se inače samo ponavljao. ”Grandpa’s Groove”, ”The Burning Spider” i ”Step Two” tri su singla kojima sam najavio ”The Burning Spider” album. Sva tri singla posve su različita što najavljuje i raznolikost novog albuma. Na njemu će se naći utjecaji od new disca do bluesa i electro swinga, a ima čak i nešto dubstepa. Naravno, stavio sam fokus na sampliranje. Album objavljujemo 21. travnja i na ovoj turneji sviramo dosta novih pjesama. Naravno, ne izostavljamo ni stare. Bit će nas sedmero na pozornici i puno više volim ovakve nastupe uživo jer publika zaista vidi koliko uživamo na pozornici, koliko se znojimo i izgaramo!” – Marcus Füreder, Parov Stelar

Ulaznice za zagrebački koncert dostupne su u pretprodaji po cijeni od 280 kn i to u sustavu Eventima i na www.eventim.hr, Dirty Old Shopu, Dallas Music Shopu Rijeka i Dallas Recordsu (Zagreb, Paromlinska 49/1). Na dan koncerta cijena ulaznice bit će 330 kn.