Nagradnjacha: Sonic Diptych uz Oridano Gypsy Jazz Band u subotu u Saxu

Eksperimentalni jazzeri Sonic Diptych pridružit će se Oridano Gypsy Jazz Bandu i otvoriti večer na promociji njihovog četvrtog albuma. Po svoj jedinstveni gypsy, jazz i swing doživljaj možete doći u Sax u subotu, 20. siječnja.

Sonic Diptych je eksperimentalni jazz dvojac. Sudionici sverastuće jazz fusion scene Zagreba, Ivan Kapec i Borko Rupena, odvojili su ovaj projekt od svojih matičnih bendova te još dublje uronili u zvukovno eksperimentiranje.

O bendu su se ne tako davno najbolje izrazili momci: „Ovaj projekt izrastao je iz želje za traženjem nekih posve novih i drugačijih zvukova i soničnih slika. Instrumentalni asketizam električne gitare i akustičnog bubnja stvara neposredno i trećeg, prikrivenog člana banda – tišinu ili sonični vakuum. Balansirajući između čiste ekspresije, tišine, forme, emocija i tempa, ovaj se dinamični duo često prepušta neistraženom i nepoznatome. Tako će se na glazbenoj paleti pronaći nekoliko različitih smjerova u kojima će ovaj dinamični ‘diptih’ interpretirati neke od jazz standarda, upuštati se u free improvizacije te predstavljati i autorske kompozicije. Ako ste spremni poći na putovanje bez poznatog odredišta i bez granica, mogli biste se lako pronaći u bogatstvu novih melodija i boja kojima ovaj dvojac pokušava oslikati platno koje se ne može opipati.

Najavljena svirka glazbeni je mozaik koji svakako ne smiješ propustiti, stoga Mixer.hr za tebe ima 1×2 upada!

Puno ime i prezime, uz naznaku JAZZ, pošalji na naš
e-mail: nagradnjacha@mixer.hr
, a Random.org će odraditi svoje.
Dobitnika objavljujemo u subotu, 20. siječnja u 15h! 

Ime dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 30 kuna i može se kupiti u Saxu u četvrtak i petak između 20 i 23h, a na ulazu će koštati 40 kuna.