Nagradnjacha: Vodimo vas na premijeran nastup bugarske etno dark atrakcije Irfan

Bugarski ethereal etno dark sastav Irfan u sklopu svoje europske turneje će po prvi put posjetiti Zagreb. Koncert će se održati u srijedu 14. lipnja u zagrebačkom Bogaloo Clubu.

Razveselit ćemo 4 čitatelja koji će osvojiti po jednu ulaznicu!

Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, lajkajte našu Facebook stranicu (ukoliko već niste), podijelite javno ovaj članak te svoje puno ime i prezime, uz naznaku IRFAN, pošaljite na nagradnjacha@mixer.hr do utorka, 13. lipnja u ponoć. Nasumično odabrani natjecatelji osvajaju ulaznice. Dobitnici će o svojim nagradama biti obaviješteni po izvlačenju.

Imena dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Opus grupe Irfan se može opisati kao elektro-akustična fuzija world musica koja se oslanja na balkansku, bliskoistočnu, sjeverno afričku te indijsku glazbenu tradiciju. No, najlakše ih je opisati uspoređujući ih sa legendarnim Dead Can Dance čije pjesme Irfan ima na svom repertoaru. Tu poveznica ne bi bila završena jer Dead Can Dance, koji su izvorno iz Australije, u nekim svojim djelima koriste izvornu Bugarsku glazbu kao svoju inspiraciju pa možemo reći da je povezanost interaktivna, tako da se ne radi samo o kopiji već mnogo više od toga.

Uz Irfan, kao posebni gosti će se po prvi puta u Zagrebu predstaviti i jedana od najzanimljivijih i najmističnijih grupa sa ovih prostora, Loell Duinn. Riječ je o labinskom ethereal neo-folk bendu, specifičnog zvuka – teže nježnim, melankoličnim melodijama povezujući etno-folklorističke elemente u modernoj izvedbi.

Nakon koncerta će se nastaviti Dark Side party na kojem će Tomi Phantasma zavrtiti dark glazbu sa naglaskom na ethereal, etno, folk,….kao i naravno darkwave i gothic klasike. A pošto je idući dan neradni očekujemo da će se fešta nastaviti do ranih jutarnjih sati.

Vrata će se otvoriti u 20 sati a početak koncerta je najavljen za 21 sat. Cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji dok će ulaznice na dan koncerta koštati 80 kn.

Ulaznice se mogu kupiti na slijedećim pretprodajnim mjestima: Dirty Old Shop – Tratinska 18 (online: http://www.dirtyoldempire.com/shop/ i 01 5573 888), Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva 25. Eventim sistem www.eventim.hr.

Ulaz samo na Dark Side party nakon koncerta će iznositi 20 kn i ulaznice će se moći kupiti samo na ulazu.