Najavljene radionice u sklopu 14. Seasplash festivala

seasplash 2016

Uz uživanje i kulturno uzdizanje koje nudi glazbeni i filmski program Seasplash festivala, sudjelovanjem u nekoj od radionica može se mnogo toga i naučiti. Znanje je, o čemu dosta u zadnje vrijeme svjedočimo, vrlo važna stvar u životu, a detalje novih radionica donosimo u nastavku.

Tonska radionica / SoundSystem Edition

radikalbam-tonskaTonska radionica ove će se godine predstaviti u novom ruhu, ruhu soundsystem kulture. Što su to zapravo soundsistemi, kako su evoluirali kroz povijest i gdje su danas u odnosu na suvremene razglasne sisteme? Što je to signal flow, kako ga pratiti i podesiti njegove parametre u sistemu? Sve to, a i mnogo više, saznajte uz uzbudljiv obilazak i prezentaciju moćnih festivalskih soundsistema na tonskoj radionici 14. Seasplash festivala.

Voditelj radionice je Robert Martinović (Bamwise, Digitron Sound). Rok za prijavu na tonsku radionicu je 10.7., a prijave se vrše putem UPITNIKA.

Radionica video produkcije

Video-radionicaDrugu godinu zaredom edukacijska platforma VisuaLab/EduSplash organizira radionicu video produkcije. Kao i prošle godine, radionicu vodi David Tešić, diplomirani televizijski producent i dugogodišnji dokumentarist Seasplash festivala.

Radionica će se odvijati u dvije faze s ukupnim trajanjem od 21. do­ 27.7.2016. U radionici mogu sudjelovati i posjetitelji festivala, a jedini uvjet za sudjelovanje je posjedovanje vlastite opreme za snimanje (video kamera, digitalni fotoaparat, mobitel / smartphone, i sl.). Rok za prijavu na radionicu video produkcije je 10.7., a prijave se vrše putem UPITNIKA.

DJ radionica

djradionicaPR14. Seasplash festival i DJ Radionica vas pozivaju da se uključite u svijet miksanja gramofonskih ploča. Uključite se i naučite kako beat-matchati iliti “smiksati” dvije stvari; što je scratch i kako se primjenjuje te što je to beat juggling. Razgovarat ćemo o programima za miksanje, DJ opremi, medijima (Vinyl, CD, HD, TAPE) i svemu vezanom uz DJ-ing.

Voditelj: DJ Venom u Šljiviku. Prijave za sudjelovanje i informacije na: djradionica@pozitivanritam.hr / mob: +385955625868
Tonska, video i DJ radionice provode se kroz projekt VisuaLab/EduSplash.

Dub Yoga

DUByogaOpustite se uz Yogu na Seasplash festivalu! Dub Yoga sastoji se od tjelesnih vježbi, postura ili asana, relaksacije, vježbi disanja, koncentracije i meditacije. Vježbat ćemo i Acro­Yogu!

Radionica je besplatna za sve posjetitelje festivala. Planirano vrijeme odvijanja yoge je od 18.30 do 20.30, na plaži, u hladu.