Najintrigantniji hrvatski roker vraća se u fokus javnosti novim izdanjem

Najintrigantniji hrvatski roker vraća se u fokus javnosti novim studijskim izdanjem sedam godina nakon posljednjeg studijskog albuma “Teške boje”.

Album “Nuspojave”, objavljen prošli petak u nakladi Croatia Recordsa, promoviran je službeno jučer poslijepodne u zagrebačkoj prodavaonici Nova ploča u društvu kolega glazbenika, renomiranih glazbenih kritičara i prijatelja benda. Okupljenima su album predstavili glazbeni kritičari Aleksandar Dragaš i Ante Batinović te predstavnici Croatia Recordsa, voditeljica PR službe Klaudija Čular i direktor izdavačke kuće Želimir Babogredac.

Pozitivnih reakcija za objavljeni album Gorana Bareta i Majki nije nedostajalo, a pozornost javnosti i hvalospjevi koji su uslijedili vidno su izazivali neugodu kod ovog jedinstvenog i izrazito samokritičnog glazbenika na hrvatskoj rock sceni, no priznao je da mu je izuzetno drago što je promocija okupila drage ljude i prijatelje koji razumiju što ovaj album donosi na stol.

Bare je na albumu ukupnog trajanja 46 minuta iskoračio iz sigurne zone, osim u poetskom, i u glazbenom smislu, a za gitarističke, bubnjarske i klavijaturističke bravure albuma koji već sada prozivaju rock albumom godine zaslužna je sjajna postava koja je sudjelovala u njegovoj realizaciji, a to su Kruno Domaćinović, Davor Rodik, Berislav Blažević, Alen Tibljaš i Mario Rašić.