Nekoliko brzopoteznih s Pištoljem na gumene metke

PNGM

Jučer smo vam najavili mogućnost da se 07.listopada spakirate samo dobrom voljom i pozitivnom energijom te posjetite treći pulski KUFer, kulturno-umjetnički festival koji već treću godinu zaredom organiziraju studenti članovi Udruge studenata, Vijeće za suradnju studenata Pula i njihovi suradnici, a ove godine oni vam dovode najbolje od hrvatskog animiranog filma uz odličan glazbeni program.

Mladi bendovi kao što su Kevlar Bikini, Invert, Tost, Officer Down, i Pištolj na gumene metke zabavljat će posjetitelje u petak 7. listopada na parkiralištu Sveučilišta u Puli, a u subotu 8. listopada, na Kaštelu, nakon dugo vremena nastupit će Urban & 4. Atmosferu prije nastupa Urbana zagrijat će, pulskoj publici već dobro poznati, Tutankhamon Space Machine.

Kako bi započeli zagrijavanje za r’n’r jesen, odlučili smo dečkima iz benda orginalnog imena Pištolj na gumene metke postaviti nekoliko brzopoteznih pitanja.

Kako Mirko (gitara/vokal) Dinko (bubnjevi), Damir  (solo gitara/vokal) i Vedran (bas) kažu – “Mi smo samo dio dobre sisačke rock scene!”. Ovaj čisti rock’n’roll bend osnovan je 2008. godine., a kao jaču stranu svog glazbenog izraza smatraju jednostavnost,energične nastupe i iskrene tekstualne poruke. U četiri godine skupilo se tu više desetaka koncerata po Hrvatskoj, među ostalima i nastupi Majkama, Malehookersima, Vatrom i Let 3. Početkom 2010. godine izdali su demo “Vama sličan” sa 6 pjesama koje su dobro prihvaćene među ljudima, 2011. godine snimljen je spot za pjesmu Dva razloga u produkciji Marina Vidovića, a slijedi i studijski album.

1. Kada ste se okupili i na čiju inicijativu?

Okupili smo se prije 4 godine pod imenom Wendy Darling a prije pola godine promjenili ime u P.N.G.M.

2. Otkud ideja za ime benda?

Ideju je osmislio frontman Mirko kojem je dosta super cool imena i sveg ostalog. Pa je pokušao naći najduže, najgluplje i najupečatljivije ime i uspio u tome!

3. Koja tematika prevladava u tekstovima vaših pjesama?

Tematika su žene, događaji iz vlastitog života i neka gledišta na svijet. Sve o čemu pišemo je istinito i proživljeno!

4. Što želite poručiti svojim tekstovima, na kakvu publiku ciljate?

Budite normalni, slušajte zdravu glazbu i glazbu koja nastaje srcem. Volite jedni druge, radite ono što volite i uživajte u svemu baš kao i mala djeca! Jer ako izgubite djete u sebi izgubili ste i život!

5. Što bi za vas značio pojam “uspjeti”? Po vašem mišljenju, kakav bi bend trebao biti i koje korake poduzeti da bi postao uspješan?

Uspjeli ste onog dana kad na stageu osjetite energiju, ljubav, prijateljstvo svog benda. Kad svirate, dobro se provodite i uživate u tome kao cjelina. Nebitno gdje i pred koliko ljudi. Po tome pitanju mi smo uspjeli!

6. Kakvi su vam planovi u budućnosti?

Odsvirati što više koncerata, napraviti puno pjesama, upoznat puno zanimljivih ljudi i proputovat ljepu našu. Snimiti album i još koji video spot.

7. Slobodan opis benda u kakvom ga svjetlu vi vidite!

Mi smo skupina jednostavnih ljudi, koji su izabrali rock’n’roll kao svoj životni stav i izričaj!

Pratite PNGM na njihovoj facebook stranici i ne zaboravite glasati za njih na našim stranicama kako bi pogurali dečke na još jedan festival, ovaj put O’RockFest 2011 gdje se družite uz Mixer.hr i Pozitivne Vibracije.