“Nevermind” najbolji album ’90-ih

imageGibson je proglasio Nirvanin „Nevermind“ najboljim albumom ’90ih, a čitatelji web stranice ovog proizvođača gitarske opreme su se složili s njim.

Nirvana se našla s čak tri albuma u Top 50, „In Utero“ i „MTV Unplugged“ uz već navedeni „Nevermind“ koji je zauzeo tron prvog mjesta ljestvice. Uz Nirvanu, još se nekoliko bendova našlo sa više svojih uradaka na dugom popisu uspješnica – Radiohead (OK Computer, The Bends), Pearl Jam (Ten, Vitalogy ), Foo Fighters (Foo Fighters i The Coulor & The Shape) te Smashing Pumpkins (Siamese Dream i Mellon Collie).

Za najbolji album desetljeća, predstavništvo Gibsona je izjavilo: “Nevermind je promjenio sve. Preokret za radikalnih 180° unutar gazbene industrije koji se dogodio u sekundi. Bio je to trenutak u kojem je alternative rock postao mainstream i glazbena industrija više nikad neće biti ono što je bila. Nevermind se može smatrati jednim od najutjecajnijih albuma u povijesti nosača zvuka.

Daljnje istraživanje je uz to pokazalo da je 1994. bila najproduktivnija godina po pitanju albuma s 11 naslova koji su se našli na listi, dok je najgora bila 1998. sa tek dva koja su ušla na istu.

Gibsonov Top 10:

1 Nirvana: Nevermind
2 Radiohead: OK Computer
3 U2: Achtung Baby
4 Oasis: Definitely Maybe
5 REM: Automatic for the People
6 Pearl Jam: Ten
7 Metallica: Metallica
8 Bob Dylan: Time Out of Mind
9 Jeff Buckley: Grace
10 Radiohead: The Bends

Top 10 Gibsonovih čitatelja:

1 Nirvana: Nevermind
2 Metallica: Metallica
3 Guns n’Roses: Use Your Illusion I and II
4 Pearl Jam: Ten
5 Wilco: Being There
6 Radiohead: OK Computer
7 Foo Fighters: The Colour and the Shape
8 Green Day: Dookie
9 Teenage Fanclub: Bandwagonesque
10 U2: Achtung Baby