Nick Cave otkrio trailer za intimistički dokumentarni film „One More Time With Feeling“

Kao što smo već objavili, Nick Cave i njegovi Bad Seeds najavili su detalje novog albuma „Skeleton Tree“, pa tako i da će njegovu objavu popratiti i intimistički dokumentarni film „One More Time With Feeling“, koji će biti prikazan u 650 kino dvorana diljem svijeta dan ranije, 8.rujna. Ovih dana objavljen je i trailer za dokumentarac koji možete pogledati u linku iznad.

nick caveDokumentarac nastao pod redateljskom palicom Andrewa Dominika, koji je poznat po prethodnom radu s Caveom i članom Bad Seedsa – Warrel Ellisom, na filmu iz 2007. godine pod nazivom „The Assassanation Of Jesse James by the Coward Robert Ford“, na vrlo intiman način otkriva kontekst nastanka novog albuma. Prvotno zamišljen kao kinematografska izvedba studijskog izdanja, film donosi svjedočanstvo glazbenika i umjetnika koji nastoji naći svoj put kroz tamu. Snimljen u 2D i 3D tehnici, film predstavlja uranjanje u tragičnu pozadinu pisanja i snimanja albuma, pogibije Caveova sina u srpnju 2015.

“Skeleton Tree” dolazi kao nasljednik hvaljenog albuma “Push the Sky Away” objavljenog 2013. Album je prvotno snimljen u Brightonskom Retreat studiju krajem 2014. no slijedom okolnosti Cave se odlučio dovršiti ga u francuskom studiju La Frette.