Nick Oliveri, zli punkeri The Dwarves i ruski špijuni Svetlanas dolaze u Vintage Industrial

Vintage Industrial Bar upravo je za kraj veljače najavio koncert koji ne smijete propustiti.

U klub se 22. veljače vraćaju kultni zli sinovi punka i rocka – The Dwarves, a njihov najnoviji član Nick Oliveri dovlači i svoj bend Death Electric, koji će napraviti mix pjesama koje je Nick napisao za Mondo Generator i Queens Of The Stone Age. A da priča bude potpuna, hardcore poslastica bit će ruski bend Svetlanas koji, predvođeni eksplozivnom pjevačicom Olgom, slove za najopasniji bend na svijetu jer su isprva bend koristili kao paravan za špijunske aktivnosti koje su obavljali u KGB-u.

Američki punk rockeri iz Chicaga, The Dwarves, krenuli su šokirati sredinom 80-ih godina. U startu su krenuli kao garage punk bend, ali s vremenom su ipak svoj zvuk požestili, kao i tekstove pjesama, vizuale i stage performans. Zle sinove je etabliralo samoozljeđivanje za vrijeme nastupa, seks na pozornici, droga, a često su koncerte prekidali nakon 20-ak minuta zbog ozbiljnosti ozljeda koje su nanijeli.  Često ih se karakterizira kao posljednji istinski bastion punk rock ideologije. Uspoređivani su sa The Sonicsima, koje također očekujemo u Vintageu 13. veljače, te su bili dio Paisley Underground scene. A veliki utjecaj i uzor bio im je unikatni GG Allin.

Album coveri su često bili namjerno eksplicitni i zbunjujući (za neke), a često je glavni akter bio glumac patuljastog rasta Bobby Faust koji je za potrebe benda uživao fotografiranje u društvu obnaženih žena, ponekad i s jako rubnim idejama poput razapinjana na križ.

Nick Oliveri se vraća u Vintage Industrial ovaj put kao višestruka ličnost, budući da tog četvrtka svira u The Dwarvesima, u svom novom bendu Death Electric te u ruskoj poslastici Svetlanas. Ukratko u formi ‘Death Electric’ možete očekivati sve uspješnice koje je Nick napisao za QOTSA, Mondo Generator, Kyuss…

Ruski punksi Svetalanas, koji su oformili bend prvotno zbog špijunskih aktivnosti u KGB-u te zbog toga nose titulu “najopasnijeg benda na svijetu”, dobili su i pojačanje u obliku zvijezde večeri, Nicka Oliveria, koji im povremeno uskoči na nastup i dodatno ga zapapri.

Karte po cijeni od 65kn (na dan koncerta 80kn) možete pronaći u pretprodaji u Vintage Industrialu (Savska cesta 160) & Dirty Old Empire shopu (Tratinska 18).