Nina Kraljić – “Lighthouse”

Službeni videospot za pjesmu „Lighthouse“, kojom će Nina Kraljić predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu, objavljen je danas na Nininom službenom Vevo kanalu.

Dok promotivni videospot, objavljen prošloga mjeseca, prikazuje glavne motive pjesme „Lighthouse“, svjetionike i olujno more, službeni videospot temu nade prikazuje na dublji način. Redatelj spota, Filip Filković Philatz, istaknuo je da je glavna zamisao u osmišljavanju spota snimanog poput kratkometražnog filma bila kreiranje svijeta koji okružuje i zaokružuje pjesmu i Ninu kao glavnu protagonisticu. „Mislim da svi očekuju svjetionik u spotu, ali mi smo napravili drukčiji svjetionik od očekivanoga. U njemu se nalazi jedna od dviju Nina u spotu, te se oko toga odvija i harmonični vrhunac spota“, rekao je.

nina-kraljićNina Kraljić pojasnila je što simboliziraju dvije Nine u videospotu. „Pratimo priču zabrinute Nine na planeti Zemlji, koja traži svoju poveznicu s duhovnom Ninom, koja neopterećena zemaljskim poteškoćama i nevoljama lebdi mirna u svemiru i daje nadu. Na kraju spota problemi, u obliku opasnih statista, odvoze Ninu koja se s njima suočava, ali i spoznaje da nije sama te da ima zaštitu“, opisala je te izrazila zadovoljstvo što u videospotu nema očekivanih motiva vode i svjetionika.

Nina je ovih dana fokusirana na promociju pjesme. Ostvarila je značajan nastup prošle subote na manifestaciji „Eurovision in Concert“ u Amsterdamu, dok 18. travnja „Lighthouse“ predstavlja londonskoj publici na događanju „London Eurovision Party“.

Kako je objavljeno na web stranicama Eurosonga, Nina Kraljić u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja u Stockholmu, nastupa peta po redu. Cjelokupni stožer hrvatske predstavnice vjeruje i u njezin plasman u završnicu natjecanja 14. svibnja.