Nina Kraljić – “Negdje”

Sa svog debitantskog albuma “Samo” Nina Kraljić objavljuje novi singl – pjesmu “Negdje”, za koju predstavlja i prateći videospot, redatelja Luke Rukavine.

Novi singl i video stižu nam u trenutku kada Ninin debi-album „Samo“ obilježava godinu dana od objave – svoj prvijenac predstavila je 30. rujna prošle godine, u izdanju Universal Music Hrvatska. “Negdje” nasljeđuje Ninin prethodni singl “Vir”, a pjesma je također djelo cijenjenog autorskog tandema – Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok ju produkcijski potpisuje Ivan Popeskić. Svima koji prate Ninin rad, spomenuta imena su dobro poznata, budući da još uz producenta Tihomira Preradovića čine njen izvrstan glazbeni i kreativni tim, koji je zajedno s njom stvarao njen debi-album.

Kako je u proteklim tjednima otkrivala putem svojih društvenih mreža, Nina se za potrebe novog videa upustila u profesionalno treniranje plesa – provela je 15-ak dana redovito trenirajući, kako bi zajedno s plesnim partnerom – profesionalnim plesačem Vladom Kopčićem kreirala ovaj emocijom ispunjeni video, kao vizualni odraz novog singla „Negdje“. Video redateljski potpisuje Luka Rukavina, a sniman je u Zagrebu – u Zagrebačkom plesnom centru, te na lokacijama na otvorenom.

„Ideja da plešem ‘Negdje’ je nastala odmah u glavi još dok je pjesma bila u procesu stvaranja. Počela se realizirati kroz 15 dana svakodnevnog vježbanja osnova tanga i koreografije od skoro 4 minute što je samo po sebi izazov, pogotovo unutar zadanog vremenskog okvira i mojeg nepoznavanja plesnog pokreta takve vrste. Srećom pa Vlado Kopčić (profesionalni plesač) i ja dijelimo ljubav prema izazovima i poslovnom stavu da se može ako se hoće. Od spota naravno ne bi bilo ništa da mi kao redatelj nije uskočio dugogodišnji kolega Luka Rukavina, kojeg sam upoznala u sinkronizaciji crtića, a diplomirao je dramaturgiju na ADU u Zagrebu te program filmske i tv režije na FAMU u Pragu. Neizmjerno sam mu zahvalna na strpljenju i želji da uskoči sa mnom u ovu avanturu. Hvala cijeloj ekipi od srca. Posebnu zahvalu želim dati i Zagrebačkom plesnom centru u Ilici koji nam je ustupio svoje tri prostorije na cijeli dan sa maksimalnom ljubaznošću.“ – otkriva Nina Kraljić o videospotu za „Negdje“.

Osim u originalnoj hrvatskoj verziji, Nina je pjesmu otpjevala i na hebrejskom jeziku, a ta je verzija također dostupna na debi-albumu, pod nazivom “Ata Ey Foshehu Sham“.

Ines Prajo otkriva: “Još  dok  je  nastajala glazba ove pjesme,  prepoznali  smo  taj sefardski  ugođaj i bilo nam je logično da tekst  bude  dvojezičan. Kako ne poznajemo  nikog  tko  bi  nam  napravio poetski  prepjev na  ladino  jezik (jezik  Sefarda) ,  tako  smo  odlučile  da  to  bude  prepjev  na  hebrejski.  Eden  Barzilay, mlada  izraelska  umjetnica,  s  kojom  smo  kao  autorski  tim  već  surađivali,  napravila  je  uistinu  prekrasan  prepjev  pjesme,  nastojeći  zadržati  smisao  i poetiku, tako  da  pjesma  zvuči  prirodno,  kao  da  je  izvorno  pisana  na  hebrejskom  jeziku.”