Njemački OHHO Records promovira finaliste 20.HGF-a

U zadnjem tjednu prijava na natječaj za dvadeseto, jubilarno, izdanje najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala – HGF Demo Festivala, stižu vijesti o novim nagradama, i to ovoga puta za sve finaliste.

Sale foto: Bruno Konjević
Sale
foto: Bruno Konjević

Njemački OHHO Records, kojega vodi Saša Novak Radulović, nekadašnji član Psihomodo Popa, objavit će EP sa po jednom pjesmom svakoga od odabranih finalista. Digitalno je izdanje namijenjeno promociji naših bendova u Njemačkoj i ostatku Europe. Popularni Sale uključit će se i u izbor izvođača koji će se natjecati u regionalnim polufinalima, a sa svojim će bendom Sale & Friends, nakon velikog povratničkog koncerta u zagrebačkom klubu Hard Place 31. ožujka, nastupiti 14.05. na posljednjem regionalnom polufinalu u zabočkom Regeneratoru.

Kao što je već ranije najavljeno, odabrani izvođači natjecat će se na 5 regionalnih polufinala u Rijeci, Splitu, Slavonskom Brodu, Zagrebu i Zaboku, a najbolji će zasvirati na finalu u Zagrebu. Pobjednički će bend svoju nagradu preuzeti na velikom revijalnom koncertu u Zaboku.

Raspored polufinala:

09.04. Klub Palach – Rijeka
gosti: Syleth & Zadruga
22.04. Judino drvo – Split
gosti: Hard Time & Đubrivo
06.05. Centar mladih – Slavonski Brod
gosti: Hard Time & Gretta
11.05. Močvara – Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo
14.05. Regenerator – Zabok
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20.HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini ‘festivalom’ “Rezonator”, u suradnji sa portalom MIXER.HR, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

Obrazac za prijave i propozicije natječaja potražite na linkovim
http://hgf-zabok.net/natjecaj-2016/ i http://hgf-zabok.net/prijava-hgf2016/.

20. HGF DEMO FESTIVAL

Generalni pokrovitelj:
Ožujsko pivo

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija
HDS ZAMP, Euromusic Agency

Medijski pokrovitelji:
CMC TV,  Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija
Studiefrämjandet (Švedska)
MBM Management (UK)
RockLive Festival / Udruga RockLive
Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka

Hoomstock – Hum na Sutli
Izložba kantautora | Songwriters Exposure
Gitarijada Zaječar
Bedem Fest, Nikšić
Pozitivan koncert – Novi Sad / Udruženje Prevent

Turistička zajednica grada Slavonskog Broda
Biggest Little Rock Festival – Hard place
OHHO Records