NLV – “Sisters of the Sun”

Dvije godine nakon objave svog debitantskog EP izdanja, pulska skupina NLV najavljuje svoj prvi studijski album novim singlom “Sisters of the Sun” koji danas predstavljamo novim video spotom.

Novi singl je od jučer, 25. travnja dostupan putem službene Bandcamp stranice, kao i na digitalnim glazbenim servisima Deezer i Google Play, dok je prateći videospot moguće pogledati u linku iznad.

Bilo nam je lijepo raditi novi materijal u drugačijem sastavu nego do sada. Ovakav zvuk donosi nešto novo, kako za nas, tako i za naše slušatelje.“, ističu NLV.

unspecifiedPjesma “Sisters of the Sun” upravo je rezultat oblikovanja skupine iz originalnog trija u peteročlani sastav – naime, Nikol Ćaćić, Luki Šipetiću i Vedranu Grubiću početkom prošle godine pridružili su se Roni Nikolić na bas gitari i Silvio Bočić za bubnjevima. Novonastala glazbena kemija predstavljena je kroz niz regionalnih nastupa tijekom prošle godine, da bi na kraju bila usmjerena i u novi autorski materijal, koji trenutno snimaju.

Produkciju novog singla potpisuje Marijan Jelenić (Nola), koji je i u ulozi izvršnog producenta njihovog debitantskog studijskog materijala, dok je videospot i čitav novi vizualni identitet skupine nastao u suradnji s Ivanom Kujundžić (“Otrovno cvijeće”) i Dinom Santalezom (Pridjevi), iz studija Vila Propuh.

Svoj debitantski album jednostavnog naslova “NLV” skupina će objaviti ove jeseni, a detalji će biti poznati uskoro.

Podsjećamo, NLV su svoje autorske glazbene korake započeli EP prvijencem “…and who are you?”, objavljenim u travnju 2014. godine. EP izdanje naišlo je na niz pozitivnih osvrta, a bend se koncertno predstavio u čitavoj regiji, što je uključivalo nastupe na zagrebačkom INmusic festivalu i Medvedgradskim glazbenim večerima te u Tvornici kulture i KD Vatroslava Lisinskog, Jelen DemoFestu u Banja Luci, Rock kampu Orsula u Dubrovniku, Feel So Fine Weekend-u na Krku, SuperUho i Terraneo festivalima u Šibeniku…