Noise punkeri Hollywoodfun Downstairs premijerno u Zagrebu

hollywoodfun downstairs

Tročlani bend iz Novog Zelanda, agresivnog noise punk zvuka koji nikog ne ostavlja ravnodušnim, dolazi po prvi put u Zagreb u utorak, 18.listopada. Hollywoodfun Downstairs do sada su dvaput pohodili Europu i oba puta bili su u Osijeku. Dijelili su pozornicu s nekim od najvećih imena svjetske rock scene poput benda Refused i legendarnih Buzzcocksa.

Surađivali su s Jamesom Goldsmithom, poznatom po radu s bendovima poput Die! Die! Die!, Cut Off Your Hands, So So Modern i Zowie, a njihov zvuk opisuje se kao spoj At The Drive Ina i Queens Of The Stone Agea te se čak povlače paralele s kultnim Fugazijem. Na prošloj su turneji uz svirke radili na novom materijalu koji bi trebao biti snimljen do početka listopada. Isplati se ne propustiti ovu buku koja je definitivno u modi.

Kao predgrupa pridružit će im se zagrebački Spiridon. Mlade snage. Tri makarana vita na privremenom studentskom radu u Zagrebu. Uživo zvuče kaotično, a opet čvrsto i pametno. Budućnost R’n’R u Hrvatskoj. Imaju izvrstan album “Krik”, kojeg su izdali za Slušaj najglasnije. Do sada su svirali diljem makarske rivijere, na terasama mnogih hotela, te po obroncima Biokova. Imaju i inozemnog uspjeha, pa su tako poznati na jugoistoku Slovenije i zapadno od Tise.

VRATA 21:00 • POČETAK 22:00 • UPAD 30 KN