NORD – “So Alive”

Riječka alt rock petorka NORD objavila je drugi singl i video uradak za pjesmu “So Alive” sa nadolazećeg albuma prvijenca “Play Restart”. Osmišljen od strane samog benda, u njegovu su izradu bile uključene domaće riječke snage – filmmaker i redatelj Rene Gallo, te plesna umjetnica i koreografkinja Ivana Kalc.

Album prvijenac očekujemo na jesen pod etiketom Geenger Records, a osim jedne zanimljive vokalne suradnje svaka će pjesma na albumu dobiti i svoj video uradak, stoga ekipu NORD-a svakako držite na oku.

nordU samo godinu dana, NORD je napravio ogroman put od debitantskog do čvrsto formiranog alternativnog rock benda koji je ove godine postao novi član omiljene nam obitelji Geenger Records. Osim niza domaćih nastupa, NORD je nastupao u Srbiji i BiH, gdje je bio prošlogodišnji pobjednik na Jelen Demofestu te tako ostvario značajan uspjeh za bend koji je tada postojao tek nekoliko mjeseci, a ove godine svoje su glazbeno umijeće okrunili i pobjedom na pulskoj Gitarijadi natječući se s pulskim bendovima Moć rasute pažnje i Eho, te All stars division iz Labina i Vervet iz Novigrada.

Svakako ih možete popratiti već ovaj mjesec na InMusic Festivalu (Zagreb, 22.06.) te na Riječkoj zvečki vol.2. (Rijeka, 23.06.), a ukoliko vas put navede nešto istočnije, svratite 23.07. na DemoFest (Banjaluka, BiH) na čiju je adresu ovo proljeće pristiglo 467 prijava demo bendova iz cijele regije, a upravo će riječki NORD nastupiti na finalnoj večeri uz Mando Diao, Bombaj Štampu i ZAA.

Nord čine: Mihael Prosen na poziciji vokala i bass gitare (poznat kao bivši pjevač hrvatskog metal prvoligaša Father), Tino Margan na bubnjevima, gitaristički duo Vedran Vučković (poznat kao gitarist benda Unlogic Skill) i Marko Sedlak, te Bojan Brnčić na klavijaturama