‘Nova Glazbala’ sponzor MASTER2010 nagrada

Da bi prvo on-line natjecanje gitarista bilo potpuno pobrinuo se sponzor natjecanja, tvrtka Nova Glazbala d.o.o., koji ove godine slavi 15 godina svog rada.

Počevši kao uvoznik nekih svjetski poznatih proizvođaća te nastavivši sa poslovanjem u maloprodaji, tvrtka je preuzela i audio produkciju, kako studijsku tako i koncertnu, kojom se osnivač tvrtke započeo baviti desetak godina prije otvaranja tvrtke.

U prvo vrijeme ‘Nova Glazbala’ su djelovala iz prostora tonskog studija Janka Mlinarića-Trulog, kojeg je u to vrijeme osnivač tvrtke Davorin Ilić i vodio, a zatim su se sjedišta mijenjala redom od Britanskog Trga, preko Horvaćanske ceste na Jarunu pa sve do Hondlove 2, u Maksimiru i to radi širenja poslovanja te potrebe za većim prostorom.

Već u prvim razgovorima MIXER-a i Davorina Ilića oko  natjecanja MASTER2010 iskazan je obostran interes za suradnjom i zajednička želja da se omogući glazbenicima da se i na ovaj način predstave široj publici.

O podršci natjecanju MASTER2010 Davorin kaže: “Prije svega to je vrlo moderan pristup popularizacije glazbe i muziciranja, a mi volimo sve napredne stvari te se trudimo i sami biti što više napredni kako u pristupu našim klijentima tako i u davanju naših usluga, a sve to je dakako vezano uz glazbu, glazbenike, koncerte i glazbenu produkciju.”

Izbor glavne nagrade natjecanja nije dugo trajao. PaulReedSmith gitare nisu nepoznanica u glazbenom svijetu, tako da će i onaj koji se ne bavi glazbom, ukoliko mu spomenete npr. Santanu odmah znati o čemu je riječ. Model koji je izabran da bude nagrada po izboru stručnog ocjenjivačkog suda i ‘maneken’ za MASTER2010 je PRS SE Custom, mada, moramo priznati, izbor nije bio lak obzirom na ‘signature’ modele koji su dostupni u ‘Novim Glazbalima’.

Da bi stvar oko PRS-a bila ‘potpuna’ pobrinuo se Phil Hilborne prihvativši mjesto člana stručnog suda, a koji i sam koristi nekoliko PRS gitara.

Za prvu nagradu po glasovanju publike na portalu MIXER.HR izbor je pao na Ibanez pojačalo koje ćemo uskoro, kao i sve nagrade, detaljnije predstaviti na portalu.

Gitarska efekt pedala iz Ibanez-ove TONE LOK serije osvojit će drugoplasirani po izboru ocjenjivačkog suda, a trećeplasirani će se morati ‘zadovoljiti’ kompletom gitarskog pribora iz čega valja izdvojiti žice marke Elixir.

Prema tome vrijeme je da uzmete gitare u ruke!