Nova premijera Ludens Teatra i Teatra EXIT: “Kraljevstvo Moje (za početnike)”

Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta)

Nova premijera Ludens Teatra i Teatra EXIT, broadwayske uspješnica koja donosi osvježenje na kazališnu scenu – “KRALJEVSTVO MOJE (ZA POČETNIKE)” – održat će se 24. srpnja u 21h u Muzeju za umjetnost i obrt.

Uz premijeru, raspored prikazivanja je sljedeći:

  • PRETPREMIJERA – četvrtak 23.07. u 21h
  • PREMIJERA – petak 24.07. u 21h
  • IZVEDBE: srijeda 26.08. u 20h i četvrtak 27.08. u 20h

Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je sinulo. Ne njemu, nego je jednostavno sinulo. I od tada je sve drugačije, kao i naš Gospodin. On je jednostavno prezaposlen. Ima milijune propuštenih poziva, preambiciozno dijete, bogatstvo samo u oblacima i naravno, vlastite demone. Zbog svega toga lako je prognozirati nekontrolirane izljeve bijesa, potrebu da se čovjek izmakne iz svoje sredine, da revidira povijest i krene ispočetka, koliko je to moguće.

Samo za vas, u vašem gradu, tri glumca ispričat će… točnije, preko njihovih tijela priča ovog čovjeka bit će ispričana. Dovedite to u usku vezu s religijom, vjerovanjem, jedinom Istinom, kaležima, magarcima i Melom Gibsonom i možete pogoditi o kome se radi. Možete li? Zlatan jezik, a nije sveta krava? Nije ni Isus Krist. On je On. I samo On. I nitko drugi uz njega. Osim pomagača. I publike. Jer bez publike ne postoji vjera.

Predstava Kraljevstvo Moje (za početnike) nastala je po tekstu Davida Javerbauma Čin Božji (orig: An Act of God) koji je praizveden na Broadwayu 2015. godine. Predstava je originalno postavljena kao niz monologa uz kratke dijaloške prijelaze, stilski podsjećajući ponajviše na formu stand-upa, postavljajući Boga u središte kao potpuno senzibilno i nesavršeno biće. S obzirom na to da forma stand-upa počiva na aktualnosti humornih točki i adaptiranju lokaliteta izvedbe, autorski tim odabrao je kao polazište ovaj tekst jer pruža takvu mogućnost modifikacije i prilagodbe.

Ova predstava neće početnički odgovarati na pitanje kokoši i jajeta (zapravo hoće u prvih pet minuta), niti će prokazati postoji li život nakon smrti.

Kraljevstvo Moje podsjetit će vas na sve ono što smo kroz odgoj naučili, a nismo preispitali, nasmijavajući vas jednostavnom kombinacijom logike i religije. Da ne spominjemo znanost. Dinosauri. Ma daj molim te.

Tekst: David Javerbaum
Režija: Ivan Goran Vitez
Igraju: Janko Rakoš, Sven Šestak, Enes Vejzović

Dramaturgija: Ivan Penović
Scenografija: Gordana Svilar

Glazba: Mario Mirković
Oblikovanje svjetla: Zdravko Stolnik

Produkcija: Ludens Teatar i Teatar EXIT

 

Ulaznice su dostupne na blagajni u Muzeju za umjetnost i obrt (pon – sub: 16:30 do 21:00h, nedjeljom u slučaju predstave od 19 do 21h). Također, ulaznice se mogu kupiti i online.

*Teatar EXIT zadržava pravo izmjene rasporeda