Nove nade londonske indie rock scene, Goat Girl objavile novi singl „The Man”

Nove nade londonske indie rock scene, Goat Girl, objavile su novi singl „The Man” koji će se naći na njihovom debitantskom studijskom albumu „Goat Girl” najavljenom za 6. travnja preko izdavačke kuće Rough Trade Records.

Singl prati i video spot koji u jedan paket spaja ulične nemire u Londonu i atmosferu na na koncertu benda Goat Girl.

Na albumu „Goat Girl” će se naći devetnaest pjesama među kojima je aktualni singl, kao i prethodno objavljeni „Scream” i „Cracker Drool”. Po riječima članica benda, album stvara poluatobiografsku atmosferu iz veoma prljave i ružne gradske realnosti.

Iskreno rečeno, ovaj album je produkt odrastanja u Londonu i pruža uvid u devoluciju našeg grada iz prve ruke. Željele smo na London gledati ne samo iz svoje perspektive već i iz perspektive nekog tko je tu po prvi put i kome bi sve abnormalnosti i čudna događanja u našem gradu mogla biti čudna” izjavile su članice benda Goat Girl.

Iako album i bend karakterizira izraženi britanski zvuk, može se čuti i utjecaj country glazbe, kao i generalno gitarske tradicije sa juga SAD-a. Goat Girl čine Clottie Cream, Rosy Bones, Naima Jelly i L.E.D., a iza ovih pseudonima kriju se četiri djevojke iz Južnog Londona koje predvode tamošnju rock scenu. Goat Girl su izgradile svoju bazu fanova stalnim nastupima na kojima su, između ostalog, pratile i već afirmirane bendove poput The Fall, Fat White Family i Parquet Courts.