Novi album Amire Medunjnin napisan je “za njega i nju”, ali i za sve nas

Album predstavlja jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić

For Him and Her novi je studijski album world music dive Amire Medunjanin.

Album predstavlja jedinstveni hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić – 12 njihovih pjesama u interpretaciji Amire Medunjanin.

Nije slučajno ova ploča posveta Tomi i Silvani. Ima u njihovim putevima i životima, prijateljstvu i saradnji nešto što toj muzici i zajedničkoj sudbini daje dimenziju prave bajke. Ako je on novokomponovanoj muzici navukao odelo gubitničke šansone, ona je tu tvorevinu satkanu od tuge i istine svojim nadahnućem i veštinom ozvaničila kao žensku verziju kafanske molitve. Njihovi glasovi u tim pesmama vremenom su postali otkucaji mnogih srca. /…/ Te karijere se rimuju sa legendom. Bajka rasuta do granica našeg jezika, senzibiliteta i prokletstva. Na kraju poraženi a nezaboravljeni”, piše Petar Peca Popović u knjižici izdanja odajući svojim tekstom počast Tominim i Silvaninim karijerama i pjesamama jednako kao što to svojim glasom čini Amira Medunjanin.

Jednostavno nazvan For Him and Her, novi studijski album Amire Medunjanin možete poslušati na na svim streaming servisima. Dostupno je i fizičko CD izdanje, a od sredine srpnja u prodaji će biti i bogato opremljeni dvostruki vinil.