Novi album Atheist Rapa u vinilnom izdanju PDV-a

atheist rap

Nakon petogodišnje diskografske pauze, iako koncertno vrlo aktivni, Atheist Rap nedavno je podario svijetu svoj šesti album nazvan Überlauf. Prvotno objavljen digitalno, a sada na svoje dolaze i ljubitelji vinila.

Šesti album novosadskih punk rock veseljaka je zaživio i u vinilnom formatu. Atheist Rap je sa recentnim dugosvirajućim materijalom Überlauf pobrao samo hvalospjeve. Inicijalni CD i digitalni formati dobili su vinilnog brata. Na ovom albumu nas vode na još jedno punk rock putovanje inficirano jakim melodioznim momentima po kojima je Atheist Rap naširoko poznat. Bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja dotiču se realnih, svakodnevnih tema koliko god bile lake ili teške. Pitko prelazeći iz jedne u drugu, svaka pjesma može poslužiti kao hit ili soundtrack djelića nečijeg života. Singlovi “Ha – pu!” i “Momci se vraćaju u grad” odlični su pokazatelji njihovog stava koji prožima cijeli materijal.

pdv014-atheist_rap-uberlauf-animated_cover-0600x0450-001U potpunosti snimljen te produciran u Socijala Studios u Novom Sadu, Überlauf sadrži 12 vrlo angažiranih pjesama. Bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja dotiču se realnih, svakodnevnih tema koliko god bile lake ili teške. Od prozivanja lošeg djelovanja raznih političkih struja do svjesne stigmatizacije homoseksualizma u crkvenim redovima ili obračunavanja s primitivizmom na svim nivoima.

Postojanjem od preko 25 godina uzeli su najbolje elemente, te ih pretočili u još jedan zvučni dokaz na tragu svojih ponajboljih ostvarenja. Dugogodišnje sviračko, u kombinaciji sa koncertnim iskustvom, dali su Atheist Rapu dugotrajni čvrst oslonac i vjernu bazu fanova koji ih bezuvjetno prate kojim god putem krenuli