Novi album Brune Kovačića premijerno na Zagreb Guitar Showu!

bruno-kovacicZagreb Zagreb Guitar Show koji će se održati 10.11. u zagrebačkom klubu Boogaloo imat će i ove godine jednu gitarističku premijeru. Prošle smo godine uživali i live promociji albuma ‘Destination Unknown’ Ivana Mihaljevića i Side Effects, a ove će nam godine Bruno Kovačić predstaviti svoj solo gitaristički projekt, radnog naziva, Greetings aus Zagabria.

Da je Bruno na ovom albumu okupio odlične glazbenike, ili kako on kaže “vjerne sudionike u (zlo)činu”, nije bilo teško pogoditi. Ritam sekciju čine Marko Lazarić (bubanj) i Goran Delač (bas gitara), a gostovali su i Maasej Kovačević na hammondu, te Predrag Martinjak P’eggy na starom analognom Junu. Bruno kaže da su se stilski upustili u različite glazbene žanrove od rocka i jazza, fusiona i etna do punka.

Na albumu će se naći šest autorskih skladbi, obrada jedne Lukatherove pjesme i njegovih Los Lobotomysa, te pjesma Pablo’s mood Damira Dičića, za koju je Bruno Kovačić 2009. dobio Porina za najbolju instrumentalnu izvedbu. Dvije bonus pjesme biti će instrumentali sa prvog albuma.

U jednoj od pjesama Bruni se pridružuju  Vedran Božić i Elvis Penava. Bruno komentira: “ Vedran je legenda a Elvis će to sigurno postati. Uživali smo k’o mala djeca. I čuje se! Siguran sam da će i manje pažljivi slušatelji albuma osjetiti potpuno pomanjkanje sterilnosti i čistoće, ali će zato uživati u lijepim melodijama, bendovskoj svirci, improvizacijama smišljenim i snimljenim onog trenutka i totalnoj opuštenosti gospode svirača.”

Album je sniman u studiju Morris, a snimanje i miksanje povjereno je Filipu i Miru Vidoviću.

Dakle, očekuje nas sjajna svirka, a na vama je da nam se pridružite na gitarističkoj fešti.