Novi album Leonarda Cohena ‘Old Ideas’ izlazi u siječnju

clip_image001Album OLD IDEAS Leonarda Cohena u izdanju ( Columbia Records /Menart) izlazi 31. siječnja, 2012.

U deset pjesama novoga albuma poetski se obrađuju neke od temeljnih dilema vezanih za čovjekov život – odnos prema transcendentalnom biću, ljubav, seksualnost, gubitak i smrt. Kao najduhovniji album štovanoga umjetnika,  Old Ideas potiče na suosjećanje i poštenje.

Samo snimanje albuma započeto je u siječnju 2011., no na mnogim pjesmama i tekstovima autor je radio godinama. Dvije pjesme s albuma, The Darkness i Lullaby, prvi su put snimljene 2007. godine te su početne verzije izvođene uživo tijekom Cohenove nedavne završene, rasprodane svjetske turneje.

Cohen je u listopadu na primanju književne nagrade Principe de Asturias u Španjolskoj obožavateljima natuknuo što mogu očekivati u budućnosti.

“S godinama sam shvatio da ovaj glas donosi i upute. A upute su sljedeće… Nikada se nemojte uzgred jadati. Kanite li izraziti veliki i neizbježni poraz koji nas sve čeka, onda to treba učiniti unutar jasnih okvira ponosa i ljepote.”

Na ovome albumu Leonard Cohen surađivao je s producentima Patrickom Leonardom, Anjani Thomas, Edom Sandersom i Dinom Soldom. Cohenov prepoznatljiv bariton nadopunili su iznimni vokalisti Dana Glover, Sharon Robinson, The Webb Sisters (Hattie i Charley Webb) te Jennifer Warnes. Dizajn omota albuma i crteže potpisuje sam Cohen.

PJESME S ALBUMA OLD IDEAS:

Going Home
Amen
Show Me The Place
The Darkness
Anyhow
Crazy To Love You
Come Healing
Banjo
Lullaby
Different Sides

Old Ideas Cohenov je dvanaesti studijski album u izdanju Columbia Recordsa od 1967.