Novi album Matt Shafta mogli bismo dočekati već početkom ljeta

Matt Shaft, zanimljivo kantautorsko ime iza kojeg se krije školovani glazbenik Matej Magdić, skrenuo je pozornost na sebe tokom posljednje tri godine prvim objavljenim singlovima “Move On”, “My Love”, “Worry” te posebno hvaljenim “Say”, da bi prošle godine najavio kako se ulovio izazova s hrvatskom verzijom vlastite pjesmarice i predstavio nam pjesmu “Budi radostan”.

Posljednjim singlom Matt Shaft zasjao je u prošlogodišnjem superfinalu Karlovačko Rockoff festivala, a da njegova radna etika nosi isključivo profesionalni predznak potvrđuje i činjenica da već mjesec dana naporno radi na svom debitantskom albumu.

Album prvijenac ipak će biti snimljen na engleskom jeziku, a kako Mixer.hr otkriva, prva prilika da ga poslušamo u cijelosti ukazati će se u lipnju ove godine. Pored materijala na engleskom jeziku, u pripremi su i dva nova singla koja će biti predstavljena na posebnom izdanju.

Na albumu je Matt Shaft okupio sjajnu ekipu glazbenika; Mario Klarić na bubnjevima, Ivan Kero na klavijaturama, Petar Ivkić na gitarama te Antonino Šimić na basu. Antonino Šimić ujedno se ulovio producentske palice na ovom izdanju koje se snima u njegovom zagrebačkom Greenwood studiju.

Za okupljenu glazbenu ekipu ni vikendi ne prolaze neradno, no da zabavne atmosfere ne nedostaje otkrio nam je sam Matt Shaft.

Vlada u skroz kućna atmosfera, udomaćili smo se u studiju i dečki me čak iznenađuju svojom kreativnošću. Očekujem da će se marljivi rad isplatiti i da bismo uskoro mogli biti gotovi s albumom jer nam treba puno manje vremena nego što sam očekivao u samom startu.

Što bismo mogli očekivati prilikom predstavljanja novog izdanja, Matt Shaft nije želio previše otkrivati.

Novi materijal nosi moderne i svjetske pop aranžmane s vrlo “catchy” i pjevnim melodijama te zanimljivom instrumentacijom.”

Naš posljednji intervju s Matt Shaftom pročitajte na poveznici ovdje.