Novi album – Rambo Amadeus & Mutant Dance Sextet: U Domu Sindikata

Rambo_cover_za_pressIzvođač, tekstopisac, skladatelj, multimedijalni umjetnik ili jednostavnije Rambo Amadeus Svjetski Mega Car (R.A.S.M.C) već godinama predstavlja instituciju za sebe. Svako njegov novi glazbeni uradak i kritika i slušatelji s nestrpljenjem iščekuju, pogotovo kada ga prati izvrstan tim glazbenika poput Mutant Dance Sexteta.

Album „U domu sindikata“ donosi čak osam novih i šest starih ali iznova aranžiranih stvari i koje je Rambo odlučio objaviti na ovakav način jer je bio potpuno zadovoljan njihovim koncertnim verzijama, pa je zaključio da nema potrebe za snimanjem novog studijskog materijala. Na albumu su svoje mjesto našle tri pjesme s posljednjeg Rambovog studijskog uratka „Hipifizik Metašizik“, ali i pokoji stari favorit poput  „Skutere“ ili urnebesne „FAP Mašina“. Album završava dvanaestominutnim „Mega mixom“ nekih od Rambovih najvećih hitova (Samo balade, Jedno te isto, Amerika i Engleska, Zastavnik Džemo i dr.)

Usprkos svojem dugogodišnjem prisustvu na regionalnoj glazbenoj sceni, Rambo Amadeus je ostao poprilično nenametljiv i neeksponiran, ali zato uvijek inovativan i po mnogima, genijalan i originalan sa svakim svojim albumom. Rambo spaja naizgled nespojive glazbene faktore, gusle i techno, pa samplove starih šansona i opera s rockom te ih kombinira s virtuoznim i improvizacijskim jazzom – to je specifičnost koja ga čini pravim „glazbenim kameleonom“ i jedinstvenom pojavom na glazbenoj sceni regije.

Album je u petak, 28.10. promoviran velikim koncertom Ramba Amadeusa & Mutant Dance Sexteta u zagrebačkom klubu Boogaloo, za koji se i sam Rambo složio da je zasigurno jedan od ponajboljih koncerata koje je posljednjih godina održao. Samo dan nakon zagrebačke svirke, ova je postava sjajnih glazbenika na čelu sa Svjetskim Mega Carom album promovirala i u splitskom klubu O’Hara .

Rambo Amadeus nije za svakoga i to je činjenica – nekima je genijalan, drugima tek zabavan i smiješan, a treći ga ne mogu ni smisliti. Po riječima stručnjaka, ovaj album je njegov najbolji album do sada i u toj nekoj specifičnoj  kategoriji jedan od najboljih albuma ove godine.

Pjesme s ovog albuma mogle bi se dopasti čak i onima koji su Ramba do sada uporno izbjegavali